Как да приобщаваме децата със специални потребности?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_110778569

На тънкостите, свързани с тази нелека задача ще ни учат норвежки експерти.

Водещи норвежки експерти по приобщаващо образование ще учат българските си колеги на добри практики във Варна. По покана на Карин Дом норвежките специалисти пристигат в морската столица, за да вземат участие в международна конференция на тема „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца със специални нужди в детските градини“.

Основна цел на конференцията е обмен и представяне на добри практики от България и Норвегия относно приобщаване на деца със специални нужди в детски градини. Опитът на Карин дом показва, че колкото в по-ранна възраст тези деца са включени в общообразователната среда на детската ясла и градина, толкова по-лесно те се интегрират и изграждат социални взаимоотношения със своите връстници.

В рамките на конференцията наши експерти от Варна и страната също ще представят и успешни практики, идеи и подходи на работа, които могат да се взаимстват от детските градини. Лектори от Норвежката държавна ресурсна организация, подпомагаща обучението на деца със специални нужди, ще представят чрез видео и казуси как на практика е възможен преходът от специални училища към включване в редовни занятия в общообразователните детски градини.

Акценти на конференцията

• Споделяне и дискутиране на добри практики и опит от България и Норвегия

• Представяне на семейно-ориентирания подход в езиково-речевото обучение

• Музиката в действие

За кого е предназначена

• педагози от общообразователни и специални детски градини и училища

• родители

• ресурсни учители

• представители на образователни институции

• специалисти работещи с деца

Място на провеждане: Аулата на Икономически Университет – Варна

Вход: свободен

Заявете участие за конференцията, като попълните онлайн регистрационна форма преди 15 септември 2015. Местата са ограничени.

Научете повече за програмата и заявете вашето участие тук: https://karindom.org/conf2015/

Конференцията се организира с подкрепата на Община Варна и се финансира по проект „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца със специални нужди в детските градини” в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. – www.ngogrants.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,556 преглеждания

Comments are closed.