Как да пазим природата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

DSC_1080

Уникална арт инсталация във формата на птици, направена от бутилки минерална вода Банкя, може да бъде видяна до 26 май в атриума на Сердика Център (бул. „Ситняково” № 48). Двете скулптори са на скален гълъб, който е включен в Червената книга на България.

Любопитното е, че въпреки разликата в размерите на фигурите и двете са направени от еднакъв брой бутилки – точно 750 броя. Целта на инсталацията е да покаже нагледно колко място се спестява в контейнерите за рециклиране, когато свиваме бутилките след употреба. А крайният резултат от това е спестяване на гориво, необходимо за транспортирането на отпадъците.

Инсталацията е изградена от новите twist бутилки на минерална вода Банкя в опаковки от 0.5 л. Освен, че са по-леки с 15% от предишните, техният специален дизайн позволява по-лесното им свиване и намаляване на обема след употреба. А самата форма на twist бутилката подканва потребителите как с едно движение могат да дадат своя принос за опазването на природата.

 

DSC_1208

Арт инсталацията е разположена в специално създаден кът, изграден изцяло от естествена растителност. В деня на откриването на скулпторите посетителите на Сердика Център имаха възможност да видят нови и нестандартни приложения на бутилките в своето ежедневие. Съвместно с ЕКОПАК бяха организирани творчески работилници за направата на ефектни аксесоари и саксии от пластмасата на употребявани бутилки.

 

DSC_1312

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,944 преглеждания

Comments are closed.