Как да научим децата да разпознават цифри и числа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Cover-Montesori

Всеки родител може да научи детето си бързо и лесно да разпознават цифри и числа по уникалния метод Монтесори сега, с помощта на новата книжка Моята тетрадка Монтесори „Откривам числата“.

След като издаде книгите 60 занимания с моето бебе по метода Монтесори и 100 занимания по метода Монтесори, за да подготвим детето да чете и пишеиздателство „Колибри“ пуска от печат книжката Моята тетрадка Монтесори „Откривам числата“. Този път тя е предназначена за самите деца, които чрез нея ще усвоят цифрите и числата от 1 до 10.

Моята тетрадка Монтесори „Откривам числата“ е насочена към деца от 4 до 6-годишна възраст, а съдържанието й съвпада с програмата по математика за подготвителните трета и четвърта група на детските градини.

Книжката е пълноцветна, с красиви илюстрации, малко текст и допълнителни стикери, които могат да заместят подръчните материали, които методът Монтесори препоръчва.

Книжката съдържа и специални изображения, както и указания как да направите карти с грапави цифри, които допълнително подпомагат детето в усвояването на цифрите, докато прокарва пръсти по тях.

Числата от 1 до 10 се усвояват с числови редици, които детето подрежда само с помощта на сини и червени стикери. Срещу всяка цифра то рисува определен брой фигурки, а под тях залепва същия брой еднородни стикери, разположени в края на книжката.

Така се реализира методът Монтесори в три степени, които включват представяне, запаметяване и преговор на наученото.

Авторките на книжката Мари Ешенбренер и Сабин Хофман са действащи френски възпитателки по метода Монтесори. Прекрасните илюстрации на Еманюел Чукриел подкрепят обучението със своята проста, ясна и достъпна визия.

„Децата по природа обичат да броят. Достатъчно е да ги насърчавате да наблюдават заобикалящия свят“, казват авторките. 

Можете да поръчате книгата онлайн от ТУК.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,017 преглеждания

Comments are closed.