• No categories

Качамак с гъби

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

kachamak

 


Качамакът е традиционно зимно ястие, особено след като отминат постите, но днес отново ще се съобразим с тях.

 

Необходими продути:

1 чаши царевичен грис

5 чаши зеленчуков бульон

сол

черен или бял пипер

¼ чаша настъргано твърдо сирене или кашкавал(ако не постите)

2 супени лъжици зехтин екстра върджин

500 гр. печурки

2 скилидки чесън

2 супени лъжици нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Кипнете водата и добавете солта, след което постепенно и бавно сипвайте царевичния грис като бъркате непрекъснато. Използвайте дървена лъжица. Намалете огъня и оставете качамака да се сгъсти под похлупак. Когато е готов прибавете сиренето и разбъркайте добре.

Пригответе гъбите с чесъна като ги задушите в зехтина, накрая добавете магданоза. Сервирайте ястието топло.

Снимка: bellalimento.com

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

Етикети:

2,527 преглеждания

Comments are closed.