„Изчезването на слона“ – 17 смайващи истории от Харуки Мураками

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Cover-Izchezvaneto-na-slonaДнес излиза сборникът с разкази „Изчезването на слона”, от култовия японски писател Харуки Мураками.

Сборникът разтваря дверите на сюрреализма, за да ни отведе в Япония, където множество паралелни светове са разположени съвсем наблизо, под повърхността на ежедневното. Мъж вижда с очите си как любимият му слон се смалява и изчезва; зелено чудовище изпълзява дълбоко изпод земята, за да се обясни в любов на избраната жена; танцуващо джудже се вселява в човешки тела и нарушава земния порядък. И още много човешки истории: за хора, страдащи от безсъние, несправедливо наказани с мълчание, озверели от глад, обезумели от любов, лишени от любов, объркани, изгубили близки същества или пък добили храброст. Едновременно смешни и загадъчни, нерядко озадачаващи и неизменно вълнуващи, разказите от сборника са подарък за всеки библиофил.

Седемнайсет истории за възможното и невъзможното, за реалното и нереалното, смайващи и незабравими!

За Харуки Мураками:
Писането на романи е като засаждане на гора, докато създаването на разкази наподобява оформянето на градина. Сборниците „Мъже без жени” и „Изчезването на слона” са свидетелство, че неговият талант вирее в различни жанрове. От няколко десетилетия Мураками е съвършеният посланик на Япония – книгите му са литературни събития за Америка и Европа, и се продават в милионни тиражи. Той е носител на няколко световни литературни награди, изтъкнат преводач и „маниак” на тема джаз. Последното навярно обяснява ониризма и полифоничната красота на произведенията му. „Гардиън“ определя автора на „Спутник, моя любов“, „Норвежка гора“ и  „Кафка на плажа” като един от най-авторитетните представители на постмодернизма.

ПОРЪЧАЙ  ТУК

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

663 преглеждания

Comments are closed.