• No categories

Индийски палачинки с леблебия (веган рецепта, без глутен)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

vegan-palachinka-bez-gluten-indiya

Класическите индийски палачинки, направени с брашно от леблебия е популярна закуска в Северна Индия. Приличат на нашенските пърленки и стават лесно и бързо.

Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно от нахут (леблебия)

1½ чаши вода

¾ чаена лъжичка сол

¼ чаена лъжичка куркума

¼ чаена лъжичка чили на прах

¼ чаена лъжичка смлян кимион

½ чаша ситно нарязан червен лук

1 зелени люти чушки чили, ситно нарязан (премахнете семената, за да намалите лютивината)

¼ чаша нарязан магданоз

1 чаена лъжичка масло от шафран

Начин на приготвяне:

В купа смесете нахутеното брашното и ¾ от водата до получаване на гладка консистенция.  В останалата вода разбъркайте другите сухи съставки. Съберете двете теста и оставете да половин час да „отдъхне“. Сместа трябва да е гладка и без бучки.

Загрейте на умерен огън тиган, поръсете дъното му с няколко капки масло и изсипете един черпак от тестото, разстелете го на дъното на тигана като палачинка. Печете до златисто от всяка страна. След изпичане на палачинките поръсете с масло крайчетата им.

Сервирайте ги топли, намазани само с масло. По желание може да добавите извара или сирене.

От това количество тесто ще изпечете 6-8 палачинки.

Тази рецепта е адаптирана от www.onegreenplanet.org

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,265 преглеждания

Comments are closed.