Хрупкави канелени сърца – супер бързи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Cinnamon toast crunch

Децата обожават чипс, снакс и всякакви хрупкави храни. В повечето случаи те са отровно солени и меко казано без никаква хранителна стойност.

Все пак, за да не ги лишаваме от удоволствието да хрупат от време на време по нещо, съществуват и рецепти, като тази, която взаимствахме от childhood101.com.

Препечените филийки със захар и канела са пълното олицетворение на детството, които на всичко отгоре няма да отнемат повече от 10-тина минути за приготвяне. Този своеобразен канелен чипс е идеален за сервиране с пресни плодове или кисело мляко.

С формичките можете да експериментирате на воля, от сърца и детелини, до звезди и луни. Независимо от формата, едно е сигурно – канеленият чипс е толкова вкусен, че никой няма да обърне внимание на формата му.

Ще ви трябват:

1 бяла франзела или няколко земела

1/4 чаша омекнало масло

4 супени лъжици бяла или кафява захар

2 супени лъжици канела

Как се приготвят:

1. Загрейте фурната до 180 °. Сложете хартия за печене в тавата.

2. Смесете и разбъркайте добре маслото, захарта и канелата в купа.

3. Намажете сместа върху предварително изрязаните фигурки от нарязаните на тънки филийки франзели или земели.

4. Поставете приготвените форми в тавата и печете около 8-10 минути, докато канеленият чипс придобие приятно кафеникав цвят.

5. Оставете ги да изстинат и сервирайте по описания по-горе начин.

 

Източник: childhood101.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,027 преглеждания

Comments are closed.