• Няма категории

Гювеч без месо

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

posten guvech

Това е хубавото на есента – една бърза обиколка из пазара и имате най-вкусните и разнообразни зеленчуци, от които да направите чудни, вкусни гозби. Ето една от тях – постният гювеч. 

Необходими продукти:

- 7-8 червени чушки
- 5-6 по-малки домата
- 5-6 средни картофа
- 3 глави лук
- 200 гр зелен фасул
- 200 гр грах
- 100 гр бамя
- 2 тиквички
- 1 патладжан
- 1-2 скилидки чесън
- олио
- 1 ч. л. червен пипер
- магданоз
- черен пипер на зърна
- сол

Забележка: Количеството зеленчуци зависи от големината на съда, в който ще готвите.

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете патладжаните на кубчета и ги поръсете със сол. Оставете се около час в леко наклонен съд, за да излезе горчивият сок и след това ги измийте добре.

2. Нарежете картофите, лукът и тиквичките на кубчета, а тиквичките на по-широки ивици.

4. Доматите може да настържете или да ги нарежете, както ви е по-удобно.

3. Задушете леко лука и чесъна в малко мазнина.

4. В пръстен гювеч сложете всички зеленчуци, като най-отгоре оставите картофите.

5. Добавете мазнина, сол, червен пипер и зърна черен пипер на вкус.

6. Покрийте съда с капака и печете в умерена фурна около 90 минути.

7. При сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.


Още Рецепти:

lazanq boloneze   Любимата лазаня „Болонезе”

Pe4eni patladjani s domaten sos_04   Печени патладжани с доматен сос

   Шоколадов чийзкейк с лешници

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

4,091 преглеждания

Comments are closed.