„Големи чудеса за малките герои“ – кампания в подкрепа на недоносените бебета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
vecherЗа втора поредна година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира благотворителна кампания под надслов “Големи чудеса за малките герои”.

По повод Световния ден на недоносените деца ще се проведе благотворителна “Вечер на чудесата” на 14 ноември в Софийска градска художествена галерия, от 19:00 ч. Тази година патрон на събитието ще бъде доц. Михаил Околийски от Офиса на Световната Здравна Организация в България. Ще имаме удоволствието да чуем и приветствено слово от н.пр. Сьорен Якобсен, посланик на Дания.

По време на „Вечер на чудесата“ всеки присъстващ ще има възможността да подкрепи каузата като закупи благотворителния календар или фотография от изложбата под надслов „Родени герои – животът, който предстои“, посветена на правото на пълноценен живот на всички недоносени деца и новородени бебета с влошено здравословно състояние. Дарителската кампания цели набиране на финансови средства в три основни направления – закупуване на животоспасяваща апаратура за недоносените бебета, изграждане на семейни стаи в болниците и осигуряване на подкрепа на ранното детско развитие в Център “Малки чудеса”.

Извън рамките на благотворителната “Вечер на чудесата”, календарът може да бъде поръчан и ТУК.

През 2019 г. Фондацията разшири обхвата си на работа отвъд многобройните дарения в неонатологичните отделения в страната, както и директната подкрепа към семействата на недоносени деца. Усилията на организацията през изминалата година са фокусирани върху създаване на Национална програма за проследяване на здравето на недоносените деца в периода от 0 до 7 години.

В България за пръв път бе честван Световният ден на недоносените деца – 17 ноември, през 2012 г., именно по инициатива на Фондация „Нашите недоносени деца“. От тогава, по традиция, Фондацията продължава мисията си в подкрепа на малките герои чрез разнообразни обществено-информативни активности и събития. Тази година Световният ден ще бъде отбелязан със “Среща – празник на малките герои” в десетки градове в страната, съвместно с екипите на неонатологичните отделения.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

481 преглеждания

Comments are closed.