• Няма категории

Глазирана сьомга с бърбън

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

glazirana siomga s burbun


Необходими продукти за 4 порции:

- 4 филета сьомга
- 3 с.л. кафява захар
- 3 с.л. бърбън
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. настърган джинджифил (ако нямате, използвайте сух, но в по-малко количество)
- 1 с.л прясно изцеден лимонов сок
- 3 скилидки чесън, накълцани на ситно
- ¼ ч.л. прясно смлян черен пипер
- зехтин
- ¼ ч.ч. ситно нарязан зелен лук (само перата)
- 1 ч.л. печено сусамово семе

Начин на приготвяне:

1. Смесете бърбъна, соевия сос, джинджифила, лимоновия сок, чесъна и пипера и изсипете сместа в найлонов плик за печене. Сложете вътре рибата и запечатайте торбичката. Мариновайте в хладилника в продължение на 2 часа, като обръщате от време на време.

2. Загрейте голям тиган на средно-висока температура. Намажете със зехтина. Сложете рибата и марината. Гответе рибата по около 5 минути от всяка страна или докато видите,че е готова.

3. Сервирайте, като заливате всяка порция с 2 с.л. от соса. Поръсете със зеления лук и сусама.

4. Като гарнитура може да предложите бял ориз, варени картофи или зелена салата.


NB:
Ако нямате бърбън, може да го замените с уиски, но за предпочитане е да следвате оригиналната рецепта, за постигане на точния вкус.


Вижте още от апетитните ни предложения:

supa ot leshta s bekon   Супа от леща с хрупкав бекон

   Картофен хляб

   Медени мъфини с ядки по избор

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

1,348 преглеждания

Comments are closed.