Французи поискаха да кръстят дъщеря си Мини Купър

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

MiniKuper-PrincUilyam-imenaРодителите на момченце и момиченце от Перпинян в Южна Франция са поискали да нарекат децата си Принц Уилям и Мини Купър. За подбудите им само можем да гадаем, така както и журналистите от в. „Локал, които съобщават любопитната новина.

Властите, разбира се, са отказали да удостоят с положителен отговор молбата им и дори не са счели за нужно да аргументират отказа си. Напълно разбираемо, все пак.

Най-популярните имена във Франция през 2015 година за новородените, според наскоро оповестен списък разкрива, че за момченца родителите се спират на Лео, което е изместило миналогодишното най-предпочитано има от първото място – Натан.

При момиченцата най-харесвано е името  Луиза, което засенчва Ема, името, което в продължение на пет години е било неизменно на първо място в предпочитанията на френските родители.

Сред най-често срещаните имена за момчета във Франция са и Габриел, Адам, Тимео и Рафаел, а Ема, Клое, Лола и Инес за момичета.

Очевидно обаче, че има французи, които не могат да се впишат в рамките на традициите и търсят оригинални и нестандартни имена извън пределите на собствената си страна. Добре е все пак, че има механизми, които да възпират подобни пориви, че иначе ще настъпят доста сложни ситуации не само в живота на носещите подобни имена, но и на много други, пряко или косвено свързани с тях.

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

969 преглеждания

Comments are closed.