Една различна класна стая!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

klasna-stayaНе, това не е шега или далечно благопожелание. Именно така изглежда новата класна стая в столичното 138. СОУ “Проф. Васил Златарски”, в която учениците, изучаващи китайски език, ще имат своите занятия тази учебна година. Класна стая Конфуций е културно-образователно подзвено на Институт Конфуций, който се грижи за разпространяването на китайския език и култура в България.

До осъществяването й се стига след 15 години упорит труд от страна на Яна Шишкова, преподавател по китайски език с многогодишен стаж и постижения зад гърба си. Тя ни разказа за успехите на своите ученици, сред които се нареждат и I. място в Европа по китайски език на най-престижното състезание “Китайски езиков мост”, както и II. и III. място в света за същото състезание. Инициативата й за проекта на класната стая бива подкрепена от директора Магдалена Кръстева и цялото ръководство на гимназията, но преди всичко от екипа на Институт “Конфуций” и организация Ханбан, свързана с Министерство на образованието в Китай.

В 138. СОУ за четвърта поредна година се организира обучение по китайски език с интензивно изучаване на езика, калиграфия, азиатски танци и култура. От над 200 завършили възпитаници на Яна Шишкова над 50-тима вече учат или работят успешно в Китай, а 100% от учениците постъпват в университет след завършване на гимназията.

Дизайнер на проекта на класна стая Конфуций е Радосвета Янева от White Design Studio, чиято работа съчетава удобни, практични и уютни решения в скандинавски стил. Мислим си, че всяка класна стая в България би следвало да изглежда така? Какво смятате вие?

Източник: www.banitza.net
Автор: Рая Раева
Визуализация: Радосвета Янева

 

11

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,838 преглеждания

Comments are closed.