Децата опознават широкия свят с Пчеличката Мая

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Cover-Pchelichkata-Maq

Благодарение на Мая и нейните приятели уроците по опознаване на широкия свят са толкова забавни!

Децата ще научат повече за формите и цветовете заедно с отзивчивата пчеличка и други техни познайници, между които Уили, Шелби, Флип, Лара, Кралицата и госпожица Касандра. Новата книжка е пълна с игри, весели лабиринти, загадки и рисунки за оцветяване, подходящи за деца до от 3 до 6 години.

„Пчеличката Мая. Форми и цветове“ представлява учебно помагало, което забавно и увлекателно въвежда децата от 3 до 6-годишна възраст в света на формитe и цветовете. Съдържанието е представено по начин, който отговаря на възрастовите особености на децата и е пряко свързано със задължителната предучилищна подготовка. С негова помощ децата ще могат да формират елементарни представи, умения и отношения, необходими за осъществяването на целите, формулирани в програмите за образователни направления за подготвителните групи.

Съдържанието на новата книжка е представено чрез интегративни връзки между различни образователни направления в държавните образователни изисквания за предучилищно възпитание и подготовка, като например изобразително изкуство и природен свят. Предоставена е възможност детето да усвоява формите чрез оцветяване, чрез прилагане на образно-асоциативен метод, чрез догадки за животни и предмети от заобикалящия го свят, което е предпоставка за начално интелектуално развитие.

Веселите животинки създават положителна нагласа към природния свят. Текстовете са преведени на книжовен български език.

„Форми и цветове“ може да служи за занимания и подготовка на децата и вкъщи.

Пчеличката Мая е най-известната пчеличка в света. Родена е през 1912 г. в книжката на немския писател Валдемар Бонзелс „Пчеличката Мая“ („Приключенията на пчеличката Мая“).

Уили, Мая и техните приятели печелят световна популярност, след като излиза детският анимационен сериал. Излъчен за първи път на японски през 1975 г., впоследствие той е дублиран на десетки езици, включително на български. Мая е любопитна, отзивчива и мнооого свободолюбива пчеличкa с вкус към верните приятелства и справедливостта. Счита мързела за „изтощителна работа“ и често укорява приятелчето си Уили за неговото (сладко!) лентяйство. За разлика от другите работливи пчелички Мая живее на поляната, а не в кошера, и спи в цветенце под звездите!

Освен че са поучителни и забавни, книжките за пчеличката Мая са илюстрирани разкошно и са подходящи за дечица, които се учат да четат или обичат да разглеждат картинки, докато родителите им четат.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,899 преглеждания

Comments are closed.