• Няма категории

Чудовища от ръкавички

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Chudovishta ot rukavichki-17

Ето какви весели чудовища може да си направите от една ръкавичка (ако случайно сте загубили другата). Отнема само около 30-40 минути.

За идеята благодарим на:

krokotak-logo    
   http://krokotak.comИзрежете с ножица пръстите, както е показано на снимката. Обърнете ръкавичката и зашийте отворите, получили се от изрязаните пръсти. Обърнете отново и напълнете добре ръкавичката с памук.


Преди да затворите от долната част, подгънете навън част от ластика, за да се оформят обувчиците. По-средата зашийте така, че да се получат крачетата.


Тук е показано как да направите опашката, която освен това ще държи изправена куклата. Тя се прави от отрязания “палец”. Напълнете я добре с памук, за да може да придържа телцето. Затворете я с игла и конец и после пришийте към задната част на тялото.


От двата средни пръста ще направите ръчичките. Може да сложите в тях малко памук и след това да ги затворите с игла и конец. Преди да ги прикрепите към тялото, избутайте навътре шева (както е показано на снимката), за да стане по-красиво прикрепянето към телцето.


Накрая зашийте от копчета очите и няколко мъниста за уста.


Още занимавки за студените дни:

   Картичка с ябълка

   Кусудама – цветна топка

   Текстилна топка 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Направи с мама

2,602 преглеждания

Comments are closed.