• No categories

Чийзкейк с ягодов конфитюр

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

cheesecake

Продукти:

2 пакетчета бисквити “Роден край” с какао

125 гр. разтопено масло

250 гр. крема сирене

1/2 ч. чаша кисело мляко

200гр. суха сметана за кафе

3 яйца

ванилия

 

Порции:

12-14 парчета

 

Време:

Приготвяне 20 минути

Печене 20 минути

 

Приготвяне:

Натрошаваме бисквитите с блендер на ситно. Добавяме разтопеното масло, разбъркваме сместа и изсипваме във форма с откачващо се дъно, като притискаме и изравняваме с лъжица.

Прибираме блатът за 30 минути в хладилник, за да стегне или за 10 минути във фризер.

С миксер разбиваме крема сиренето, добавяме киселото мляко, бъркаме отново. Прибавяме сухата сметана. Най-накрая чукваме 3-те яйца и заедно с ванилията разбъркваме.

Печем около 20 минути в загрята фурна на 180 С.

cheesecake

* Забележете, че в рецептата не присъства захар. Умишлено е, сметаната е сладка и не е нужно.
**За топинга добавяме конфитюр от ягоди или друго подходящо по ваш избор.

 

По рецепта на Дани Динева

http://cooks-and-bakes.com/

Обратно към Седемте рецепти на Дани

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

3,382 преглеждания

Comments are closed.