Богдана Трифонова за Мисия Мама и тайната съставка на супата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

„Мисия Мама” е книга за забавния подход към сериозното родителство и изпитанията пред всяка бъдеща и настояща майка. Говорят Жюстин Томс и Богдана Трифонова в книгата си „Мисия Мама”. След успеха на „Мисия Татко” ИК „Сиела” представя майчинството през погледа на две от най-популярните и обществено ангажирани жени в страната – специалистът по онлайн маркетинг Жюстин и радиоводещата от БГ Радио – Богдана. „Мисия Мама” разказва за нещата, които изглеждат невъзможни, леко, забавно и искрено. Авторките споделят подробности от личния си опит от самото раждане до отговарянето на трудни въпроси от поотрасналите деца. Това е книга, която си служи с личните преживявания като най-доброто доказателство, че майчинството е мисия, на която жените се отдават с желание и любопитство и в която преборват страховете си ежедневно.

bogi1

Първите седем: Представи ни се със 7 думи

Богдана Трифонова: Усмивка, комуникация, емоционалност, несигурност, майка, любов, радио!

П7: Мисия „Мама“ е най-страхотната мисия, но кога тя се превръща в Мисията невъзможна?

БТ: Когато си с маска за лице, прибрана с молив коса, едното дете вика от тоалетната, а другото е в ръцете ти, на телефона е майка ти, котката е бръкнала в аквариума, а на вратата се звъни и през шпионката се вижда Том Круз с букет лалета. Само тогава Мисията е невъзможна… Иначе всичко е възможно. Всичко се случва и всичко минава! Ако трябва да бъда сериозна, обаче, има жени, много жени, които често са изправени пред тежко изпитания и не могат да станат майки по онзи естествен път, по който се става майка. Страдат, минават през ада и мислят, че за тях Мисията е невъзможна, но истината е, че не е така. Възможна е! Преди сутрини, моя приятелка беше публикувала във фейсбук снимка на прекрасно мъничко момиченце, а над снимката пишеше, че е посрещната в дома си, своята дъщеря Александра. Толкова ми стана щастливо – две момичета са се спасили, защото вече съществуват една за друга. Прекрасно е това! Затова казвам, че Мисията винаги е възможна!

П7: Каква майка си обеща, че няма да бъдеш и успя ли да спазиш обещанието си?

БТ: Обещала съм си да не съм обсебваща майка. Харесва ми да бъда до децата си през цялото време, ама някак ненатрапчиво. Така ми се струва най-добре. Искам децата ми да бъдат самостоятелни, но също така да знаят, че имат моето рамо, моята подкрепа, моя съвет когато пожелаят. Дали обаче, ще успея да спазя обещанието to be continued надявам се, да не разочаровам себе си.

П7: Кои три неща ти се ще детето ти никога да не направи?

БТ: Иска ми се и двамата никога да не забравят себе си. Да не забравят приятелите си. Да не загубят самоуважение и чувство да мярка!

П7: Ние смятаме, че във всяка майка живее един супер герой. Коя е твоята супер сила?

БТ: Моята супер сила е като тайната съставка на вълшебната супа на патока-баща от Кунг фу Панда, която помогна на Пандата да осъзнае своята супер сила.Та, тайната съставка на супата е, че тя НЯМА тайна съставка. А моята супер сила е, че НЯМАМ супер сила. Тук в интерес на истината се разминаваме. Не съм фен на родителите супергерои. Дори съм посветила част от „Мисия мама“ точно на тази тема. Не искам да бъда супергерой. Нека децата ми знаят, че мама също прави грешки и после се учи от тях. Смятам, че така ще ги науча да приемат грешката, като нещо нормално, което ни помага да растем! Само силните хора, допускат, че грешките са напълно допустими!

6. Щастието на нашите деца зависи от …?

БТ: Тук няма един отговор. Зависи от нас, като родители, зависи си от тях, зависи от мястото, на което растат, понякога зависи от хората, които предстоят да срещнат … зависи и от трите мойри, които режат нишките на съдбата на всеки

7. Майчинството за теб е …? 

БТ: Смисъл, най-голямата отговорност и най-безусловната любов.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,849 преглеждания

Comments are closed.