Барби най-накрая напълня

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

111-1024x833

 

Производителите на най-популярната кукла в света създадоха наследничка на тънкокраката Барби с по-реалистични форми и пропорции.

Най-накрая родителите на момичета могат да си отдъхнат, че любимката на техните деца вероятно вече няма да е заплаха за здравето и фигурата им, тъй като до скоро върху известната играчка падаше обвинениято за все по-често разпространените случаи на анорексия сред тейнейджърите.

Новите кукли имат за цел да провокират момичетата и младите жени да приемат по-реалистично телата си и да се отнасят по-толерантно към по-закръглените фигури на приятелките си.

Естествено, този ход не е провокиран единствено по благородни подбуди, но и заради огромните загуби през последните години, на фона на продажбите на Дисни куклите, които се покачиха главоломно, в сравнение с продажбите на класическата Барби.

Новата Барби изглежда е добър вариант, поне що се отнася до това, че с нея в представите на децата, и най-вече на момиченцата, се внася ново отношение към различните типове тяло и е стъпка към изкореняването на идеята, че женското тяло задължително трябва да е слабо, за да е красиво.

curvy-collection-1024x944

 

www.purvite7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,076 преглеждания

Comments are closed.