Банката за майчина кърма в София търси донори

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kurmene-na-bebeto-cedene-shishe-framar_f_improf_500x335

Проблемът с недостига на жени, които да даряват кърма за новородените, продължава да е на дневен ред в София. Жените, които желаят да станат донори на кърма, могат да се свържат с БМК на тел: 02/822 0930, 02/828 1510 или 02/822 3007.

Събраното количество се дава безплатно на болници и частни лица за недоносени бебета, кърмачета с алергия към белтъка на кравето мляко или с вродени заболявания, а също и на новородени, чиито майки са болни от туберкулоза, диабет, сърдечно-съдови и други заболявания. За бебетата, чиито майки не могат да кърмят по здравословни причини, кърмата се предоставя безплатно. За здрави новородени тя е срещу символично заплащане.

Преди няколко години Столичната община закупи за Банката единствения по рода си в страната апарат „Милкоскен“, който е калибриран за изследване на биохимичните показатели на майчината кърма.

Тази година БМК навършва 30 години от създаването си и в нея бе отворен кабинет за кърмене. В него младите майки получават подкрепа, съвет и консултация, свързана с кърменето.

www.bankazamaichinakarma.free.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

570 преглеждания

Comments are closed.