• Няма категории

Баклава

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

baklava

Продукти

500 гр кори за баница

750 гр захар

300 гр масло

250 гр орехови ядки

20 мл лимонов сок

Приготвяне

Корите се нареждат една върху друга, между тях се слагат нагънати кори.

Когато се наредят две трети от корите, се слага плънка от смлените орехи.

Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, ромбове или квадрати

Залива се равномерно с кипящо масло и се пече на 180 градуса до порозовяване.

Ако не се изпече до зачервяване, баклавата ще остане тестена.

След като изстине, баклавата се залива с хладък сироп, сварен от захарта, 1 литър вода и малко лимонов сок.

След един час сиропът, който не е поет от баклавата, се отцежда, кипва се наново и с него отново се залива десерта

Баклавата се поднася след няколко часа или на другия ден. Можете да я украсите с натрошен шам фъстък или с тънки резенчета лимон.

А вашата Коледа на какво има вкус?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

3,856 преглеждания

Comments are closed.