Аз съм твоят син!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

ad_34512443_e22568b81a205f62_tn

Да се запознаеш с детето си преди да се роди и да го „видиш“ въпреки загубата на зрение е постижение, което заслужава внимание.

Когато на 17 загубиш зрението си, светът заплашва да се срути върху теб с цялата си жестокост. Но не и за бразилката Татяна Гуера. Нейната история няма нищо общо със сладникавите сюжети на бразилските сериали. Тя е като хиляди жени по света – сляпа майка. Нейната история обаче е различна с това, че макар и да не си е представяла как ще изглежда нейното бебе, е имала уникалния шанс да го „види“ благодарение на специална технология от най-ново поколение. С помощта на новата техника тя и жените като нея вече ще могат да се запознаят с чертите на своите бъдещи деца.

Екип от висококвалифицирани лекари и IT специалисти са успели да създадат 3D принтер, който ще може да създава изображение на неродените деца. В случая на Татяна това постижение е единственият начин да се запознае със своето бебе. Образът на бебето се превръща в скулптура само за 15 минути, а майката има възможността да докосне лицето и ръчичките на своя наследник още преди да се е появил на бял свят.

В горния край на скулптурата с брайлово писмо е написано „Аз съм твоят син!“

Няма как човек да остане безразличен към тези кадри, от които лъха толкова обич, майчино вълнение и трепет. С невиждащи, но изпълнени с надежда очи младата жена споделя „Толкова съм щастлива да докосна Маурило още преди да се е родил.“ Докосване, което идва да замести очите.

И точно както казва Екзюпери, защото „най-хубавото е невидимо за очите“, всяка майка ще разбере колко струва един такъв подарък!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,169 преглеждания

Comments are closed.