АТОПИЯТА: СЪРБЯЩИЯТ КОШМАР

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

la-roche_600

ЦЕЛ: ПО-СИЛЕН МИКРОБИОМ ЗА БОРБА С МНОГО СУХАТА КОЖА, ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНА КЪМ АТОПИЯ

Атопията е често срещано, незаразно състояние на кожата, което се характеризира с много суха, лющеща се кожа, зачервяване и сърбеж. Проучванията показват, че 1 от 10 деца по целия свят са засегнати от това състояние, което може да продължи дори и в последващата зряла възраст1.

Ново проучване на La Roche-Posay, проведено с 5 000 души, имащи атопична кожа, демонстрира значително засягане на качеството на живот. Резултатите показват, че 50% от тях изпитват интензивна кожна болка, причинена от самото състояние2.

В допълнение към това, децата, предразположени към атопия, също страдат и от тежка сухота, постоянно усещане за сърбеж и желание за разчесване, дори и по време на сън.

ОТВЪД ФИЗИЧЕСКИТЕ СИМПТОМИ, АТОПИЯТА ИМА И ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ПОСЛЕДСТВИЯ.

> 60% от децата с атопия се оплакват от затруднение в училище, заради липса на коцентрация в час, породена от непрестанното усещане за сърбеж.

> Децата с такова състояние изпитват три пъти повече страх.

Дъщеря ми често се оплаква от атопията и има трудности със спането, заради среднощния сърбеж. Реално тя е по-уморена и раздразнителна от нейния по-малък брат.

Каролина, майка на 7-годишно момиченце

Дъщеря ми не може да посещава басейн, защото хлорираната вода влошава пристъпите на атопия. Същото е и през лятото, на плажа, със солената вода… Тя може да се чеше до разкървяване.

Мария, майка на 9-годишно момиченце.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ …?

МИКРОБИОМЪТ Е НЕВИДИМАТА ЕКОСИСТЕМА ОТ МИКРООРГАНИЗМИ, ОБИТАВАЩА КОЖАТА НИ И НЕГОВИЯТ БАЛАНС Е ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ ЗА ЗДРАВЕТО НА КОЖАТА, Т.К. СЕ ЯВЯВА КАТО ЕСТЕСТВЕНА БАРИЕРА. КОЖНИЯТ МИКРОБИОМ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ГЕНОФОНДА НА ЧОВЕК, НЕГОВАТА ДИЕТА, НАЧИН НА ЖИВОТ, ЛИЧНА ХИГИЕНА, ВЪЗРАСТ, ДОРИ И ТОВА С КОЙ СПОДЕЛЯ ДОМА СИ.

В СЛУЧАИТЕ НА МНОГО СУХА КОЖА, ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНА КЪМ АТОПИЯ, LA ROCHE-POSAY ДЕМОНСТРИРА, ЧЕ БОРБАТА ЗАПОЧВА ОТВЪТРЕ, С ПО-СИЛЕН МИКРОБИОМ, ЗА ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЯТ ДИСКОМФОРТА, СЪРБЕЖА И БОЛКАТА.

 

LIPIKAR BAUME AP +м

НОВА, ТРОЙНА ВЪЗСТАНОВЯВАЩА ЕФИКАСНОСТ

Тази година, емблематичният продукт от гамата LIPIKAR – балсамът LIPIKAR BAUME AP+ e обновен. Емолиентът LIPIKAR BAUME AP+м е с нова технология, която помага за възвръщане на баланса на кожния микробиом и коригиране на признаците на сухота и атопия. Има бързо успокояващо действие против сърбеж и помага за ограничаване на повторното връщане на проблема.

 

LIPIKAR_600

Препоръка от дерматолог – как да използвате Lipikar Baume AP+M?

За ефективни резултати, нанасяйте два пъти дневно:

> сутрин след душ (къпане с подходящо измиващо средство, например Lipikar Syndet AP+)

> вечер преди лягане

 

Значително подобряване на симптомите на атопия:

-46% еритем & -38% сухота.

След 28 дни употреба на Lipikar Baume AP+м: 100% от участниците декларират липса на усещане за болка.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

1Nutten S. Atopic dermatitis: global epidemiology and risk factors. Ann Nutr Metab. 2015;66 Suppl 1:8-16

2Pain in atopic dermatitis, 5000 patients, Laurent Misery,MD, PhD1,2, Flavien Huet, MD1,2, Jason Shourick, MD3, Sophie Séité, Pharm.D4, Charles Taieb, MD5, Work in progress publication, 2019

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

414 преглеждания

Comments are closed.