9 факта за децата, родени през октомври

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

october-kids

Свързваме октомври с красивите и топли цветове на есента, с мекото слънце и „циганското лято“, на изобилието от сладки ябълки, круши и тикви, с редица семейни празници и възможността за незабравими преживявания сред природата.

Децата, родени през този месец, според астролозите, са спокойни, уравновесени и любознателни.

1. Децата, родени през октомври обикновено се отличават с добро здраве. Като цяло тяхното физическо състояние е добро и стабилно, независимо от сезоните. Според едно международно проучване, в което са участвали 9 000 деца на възраст до 16 години, родените през октомври и ноември се отличават от останалите си връстници с по-голяма сила и издръжливост. Специалистите обясняват това с факта, че по време на бременността, която е била в най-слънчевите месеци, бебетата са получили голяма доза витамин D по естествен начин, в резултат на което децата родени в началото на есента се отличават с добре развита костна система и силна мускулатура.

2. Децата, родени през октомври, могат да разчитат на силата на два камъка – опал и турмалин. Много хора ги свързват с магическите качества, които от векове им се приписват.

3. Цветето, което се свързва с родените през октомври се нарича Kosmeya(Space). Изключително нежно и крехко, това цвете символизира спокойствието и хармонията и е прекрасно олицетворение, както на самия октомври, така и на хората, родени през него.

Kosmeya

4. Родените през октомври са Везни или Скорпиони. От 1 до 22 октомври са Везни, а от 23 до 31 октомври – Скорпиони. И едните и другите са искрени, учтиви и обичливи. Везните лесно се привързват и съзнателно търсят хармония и спокойствие. Скорпионите, родени през октомври, са силни личности с изключителна воля, лоялни и последователни. Те се отличават и с едно друго свое качество – увличат се от мистика.

5. През октомври се раждат лидери. Много световно известни политически лидери са родени през този месец. Например, много от американските президенти – Адамс, Рузвелт, Айзенхауер, Хейс и Картър.

6. Октомври е и месецът на талантите – актьори, певци, хора на изкуството са родени през този месец, сред които Джулия Робъртс, Мат Деймън, Кейт Уинслет, Бруно Марс и др.

7. Децата, родени през октомври, както и през другите два есенни месеца – септември и ноември, по-рядко боледуват от сърдечно- съдови заболявания. Това твърдение е на учени от Медицинския център на Колумбийския университет.

8. Редица проучвания, сред които и едно на учени от Чикагския университет са показали още, че есенните бебета е много по-вероятно да доживеят до дълбока старост, отколкото, родените през останалите месеци на годината. Най-вероятното обяснение на този факт е, че те по-рядко боледуват от типичните за зимата и пролетта сезонни инфекции и грипни епидемии и не страдат от сезонен недостиг на витамини в ранна детска възраст.

9. Интересно наблюдение споделят учени и от Университета в Йейл, според което изключително рядко се раждат деца на 31 октомври, когато е Хелоуин. Според изследователските предположения, жените подсъзнателно се страхуват от тази дата и поради тази причина, избягват да раждат в този ден, поне що се отнася до тези, които имат възможността да избират предварително датата, на която да се роди бебето им. Интересен факт в тази връзка е, че точно обратно е положението със Свети Валентин, когато наплива от желаещи да родят бебето си, е доста сериозен.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Детето Развитие

Етикети:

2,413 преглеждания

Comments are closed.