Имуностимуланти от природата в началото на есента за здрави деца през цялата година

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Природните имуностимуланти са доказали безспорно ползата си за здравето на децата. Особена роля имуностимулиращите средства имат в периода, когато децата тръгват на училище или се връщат в яслата и детската градина, след дългата лятна ваканция. Това радостно за повечето деца събитие обаче, е съпроводено с началото на есенно-зимния период и събирането на много деца в затворените помещения, от където следват и по-честите инфекции на горните дихателни пътища и редица други вирусни заболявания.

pic

Затворените помещения с много на брой деца често се превръщат в инкубатори на вируси, а след дългата ваканция всеки може да донесе нов вирус в общото помещение. Именно в този преходен сезон от преминаване от по-топло към по-студено време и при смяна на обстановката – от игри на открито към занимания в учебната стая, детската имунна система става по-уязвима. Mалчуганите ни са подложени на по-голям психо-емоционален стрес от смяната на обстановката, те се нуждаят не само от време за адаптация и влизане в учебния ритъм, но и от добра имунна защита, за да устоят на новите вируси за сезона.

За да подсилите и активирате имунната функция, но без да натоварите излишно детския организъм, потърсете природен имуностимулант.

Относно приема на имуностимуланти педиатрите препоръчват два основни подхода:

• Продължителен прием при рискови и често разболяващи се деца, който е добре да започне в началото на есенния сезон и да продължи средно около 2-3 месеца.

• Интензивен прием при първите симптоми на вирусната атака в продължение на 10-14 дни.

Можете да включите в режима на вашето дете имуностимулиращ сироп, който е отлична комбинация от дарове на природата, чиито качества са доказани от векове като черен бъз, шипка и бета глюкани.

Черният бъз е богат на вещества  като флавоноиди, антоциани,  желязо, витамин C, витамини от група B. Клинични проучвания доказват, че когато се използва в точната концентрация, екстрактът от плодовете на черен бъз активира важни имунни клетки, действа антивирусно и може да съкрати продължителността на боледуване – средно с до 3-4 дни.

Бета глюканите са напълно естествена съставка. Те притежават уникалната способност чрез активирането на важни имунни клетки – т.нар. макрофаги и клетки „естествени убийци“, да елиминират опасните бактерии и вируси, и по този начин да предпазят детето от грип и инфекции.

Шипката е една от най-широко използваните билки у нас, има силно имуностимулиращо действие, благодарение на богатото съдържание на витамин С.

Тройната комбинация има силен и наистина бърз ефект срещу вирусите и е подходяща за прием не само за децата в начална училищна възраст, но и за най-малките дечица над 1 годинка, посещаващи вече ясла или детска градина. Тя въздейства на клетъчно ниво като ограничава възможността вирусът да се прикрепи към здравата клетка,  а това означава, че пътят му  да навлезе в нея и да се размножава е блокиран. По този начин още в начален стадий се предотвратява възможността от последващо развитие на вирусната проява.

Важните неща, които трябва да знаете, когато избирате имуностимулант:

– Четете внимателно информацията на етикета и опаковката. Продуктът не трябва да има консерванти и аспартам, за да може да се дава и на най-малките деца, и не бива да съдържа алергени, като глутен например. Консервантите не са препоръчителни, защото освен, че могат да удължат срока на годност на продуктите, те могат да предизвикат нежелани алергични реакции или други здравословни проблеми.

– Вижте концентрацията на активните съставки. Изберете имуностимулант,  с комплексен състав и висока концентрация на активните съставки, за да бъде осигурен нужния имуностимулиращ ефект.


5434x3662px_imunoforte

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

15,371 преглеждания

Comments are closed.