7 вкусни следобедни закуски за бебета над 6 месеца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
puree-3

Пюре от банан и круши

Една малка круша, половин банан и 50 мл. преварена вода

Почистете и нарежете плодовете, крушата сварете за няколко минути в малко вода. Пасирайте заедно с банана и ако е нужно добавете вода, за да се получи нужната консистенция.

Оризова каша с банан

50 мл вода, 20 г оризова каша на прах, 1 ч. л. соево масло, 1/2 банан

Пригответе оризовата каша. Добавете соевото масло. Обелете банана и го намачкайте с вилица. Добавете го към готовата оризова каша.

Грис с банан и масло

1 банан, 1 с.л. захар, 1/2 к.ч. грис, 1 ч.ч. вода, 1 ч.л. краве масло

След като заври водата, на тънка струя изсипете гриса и бъркайте докато крема се сгъсти.

Добавете маслото, а след като изстине добавете пасирания банан.

Пюре от банан

1 добре узрял банан  Нарежете банана. Намачкайте го с вилица и добавете малко адаптирано мляко или кърма.

За по-малките бебета бланширайте банана, за да е по-лесно усвоим от стомахчето на малкото дете.

Пюре от ябълка и круша

По една добре узрели  ябълка и круша

Почистете и нарежете плодовете, сложете ги в съд с вода, за да ги покрие. Варете 8-10 мин. Прецедете плодовете и ги пасирайте. Ако сместа се получи много гъста, добавете малко от топлата вода, в която са варени плодовете. Рецептата е подходяща за деца, с непоносимост към животински белтък.

Пюре от сушени сливи и кайсии

50 г сушени кайсии и 50 г сушени сини сливи

Накиснете сливите в студена вода и ги оставете да престоят една нощ. Заедно с кайсиите ги залейте със студена вода и ги варете на слаб огън около 10 минути, докато напълно омекнат. Извадете плодовете от водата и ги пасирайте. Ако е необходимо, добавете малко от водата, в която са варени, до получаването на гладко пюре.

Тази закуска е много подходяща за деца със запек

Млечно-плодов кисел

180 мл прясно мляко, 20 г захар, 15 г нишесте, 150 г плодове

Кипнете млякото със захарта да кипне, прибавете нишестето, предварително разтворено в студена вода и варете сместа до сгъстяване. Бъркайте непрекъснато, за да не стане кисела на бучки. Прибавете пасираните плодове и охладете преди сервиране.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

21,262 преглеждания

Comments are closed.