7 полезни съвета за работещите бъдещи майки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Да сте бременна и да се справяте със задачите в офиса може да е доста голямо предизвикателство. Докато нямате проблем да работите, от изключително голямо значение е да имате предвид няколко полезни съвета, които да ви осигурят спокойна бременност, без напрежение и стрес.

 

 

 


Нормално е по време на бременността да се чувствате уморени и дори изтощени. Ако ядете нездравословна храна, време е да я прекратите. Основната ви храна трябва да бъде плодове, зеленчуци, ядки и крехко бяло месо.


Опитвайте се да си взимате кратки, но повече почивки. Това помага на тялото и ума ви да си отпочинат.


Не се натоварвайте с ежедневните занимания – може да пазарувате по интернет или да помолите друг да прави това, вместо вас.


Друго нещо, което може да правите, е да извършвате редовно упражнение. Посъветвайте се с вашия лекар кои са най-безопасните спортове през този период. Не забравяйте, че физическата активност повишава настроението и покачва нивото на енергия, особено ако работата ви е свързана с това да седите зад бюро.


Докато сте бременни, опитвайте се да спите по 7-8 часа на ден. За по-голямо удобство, може да си слагате възглавнички под корема или между краката.


Избягвайте да работите по много часове и се научете да си взимате почивки. Може да опитате като си поемете дълбоко въздух, да си представите как сте на някое красиво място и около вас всичко е спокойно.


Ако изпитвате дискомфорт по време на бременността, говорете с вашия доктор. Заедно може да решите дали имате нужда от специални грижи и дали имате нужда да смените работния си график. Останете здрави и щастливи.  


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Бременност

4,377 преглеждания

Comments are closed.