7 неща, които децата не е нужно да научават

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Склонни ли сте да споделяте прекалено често и прекалено много информация с децата си? Вижте в кои седем ситуации е наистина по-добре да замълчите, отколкото да споделите:

purvite7

purvite7-roditeli-deca


1. Децата няма нужда да знаят какво мислите за техните учители

Не е нужно да се преструвате, че харесвате прекалено учителите на децата си, нито да твърдите, че те са перфектни, още по-малко ако това не е истина. Ако трябва да вземете отношение, поради факта, че детето ви се оплаква от свой учител, е достатъчно да подчертаете положителните му качества, без да се опитвате да го фаворизирате. И, разбира се, въздържайте се от коментари относно качествата и характера му или се концентрирайте само върху положителните.

2. Децата не ги интересува кое колко струва

За да израснат финансово грамотни, децата не е нужно да бъдат товарени с информация за ипотеката или колко е струвала семейната почивка. Споделянето на свръхинформация, свързана с финансовото положение на фамилията може да накара децата да се тревожат финансовите ви проблеми, а те най-малко трябва да бъдат засягани от финансовия стрес, защото обяснимо не могат да помогнат по никакъв начин. От друга страна е добре децата да не споделят финансова информация относно семейния бюджет с връстниците си или със случайни познати. Запазете финансовите си дела – успешни или неуспешни за себе си. Те нямат пряко отношение към възпитанието на децата.

3. Децата не бива да чуват лоши думи от вас по адрес на партньора ви

Колкото и перфектно да е едно семейство, има моменти, в които всеки показва някой и друг недостатък. Никой не е съвършен в края на крайщата. Но ако вие сте разочаровани от съпругата или съпруга си, не е нужно да завличате и децата си в това разочарование. Коректно би било да споделите с детето си, че няма съвършени хора, затова и взаимоотношенията не са съвършени. Това трябва да стане без да се опитвате да споделяте открито негативното си отношение към партньора. Да развеете „мръсното бельо“ на другия родител пред собственото си дете само ще подтисне детето и ще породи у него неоснователни колебания в собствените му чувства и емоции.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

25,352 преглеждания

Comments are closed.