6 неща, които се заричаме, че няма да правим като бременни, но все пак ги правим

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

time_birth

Преди да забременее всяка жена си задава куп въпроси, един от които е какво ли би било да носим в себе си нов живот и какво ни очаква през бременността. Повечето дами са виждали доста промени в поведението на своите бременни  приятелки, което често става повод да се заричат, че те никога няма да правят или казват определени неща, когато влязат в тази роля. Ето нещата, които си обещаваме, че няма да правим през бременността, но въпреки това малко след като щастливото събитие ни се случи, осъзнаваме, че това едва ли е постижимо.

1. „Няма да говоря непрестанно за бебета.”

Колкото и да не ви се иска, разговорите за бебета започват в момента, в който видите двете чертички и едва ли ще приключат в следващите няколко години, че и след това. Изведнъж ще започне да ви се струва, че навсякъде е пълно с бременни, че всяка втора жена, която подминавате по улицата, бута бебешка количка и че всички песни, филми и сериали са на тази тема.

2. „Няма да ям всичко, което ми се прииска.”

Честото похапване и неспособност да се устои на кулинарните изкушения си е запазена марка на бременните жени. Не бързайте да се заричате, че вие никога няма да сте „от този тип”, тъй като не знаете срещу какво предстои да се изправите.

3. „Няма да плача при най-малкия повод.”

Бременните са особено чувствителни и за страничните наблюдатели е доста странно защо те плачат от най-малкото нещо – например, че са прегорили вечерята или пък са закъснели за фризьор. Ако преди всичко това ви се е струвало абсурдно, скоро ще разберете, че бушуващите хормони са в състояние да предизвикат доста странни реакции у бъдещите майки.

4. „Няма да сменя стилното облекло с широки панталони.”

Ужасява ли ви мисълта, че можете да станете небрежна към външния си вид, да спрете да се интересувате от това кое как ви стои и да се отдадете на комфорт и практичност в облеклото? Често именно това се случва с бременните жени, чиито огромни кореми и подути крака са повод изобщо да не се замислят за това кое е модерно и да се концентрират върху това кое е удобно.

5. Няма да заспивам в 9 ч. и да отменям срещите с приятели“.

В първите месеци на бременността хормоните стават повод да ви се спи по всяко време на денонощието. Ако само преди броени седмици в 9 вечерта сте били във вихъра на компанията, то сега не би било чудно да предпочетете да се отдадете на дълбок сън.

6. „Няма да се тревожа за всяка дреболия.”

Дори и най-хладнокръвните дами се изправени пред предизвикателството да овладяват страховете си след като забременеят. Този важен период от живота на жената е свързан с много въпроси, очаквания и промени. Ето защо е трудно да не мислим за някои не особено приятни сценарии, да не се страхуваме, че нещо може да се обърка и да спрем да се питаме „Дали всичко с бебето е наред?”. Ако сте сред тези, които цели девет месеца са успели да запазят самообладание и да си спестят всевъзможните страхове – поздравления, вие сте едно истинско изключение!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Бременност

Етикети:

4,488 преглеждания

Comments are closed.