500 лв. повече за педагозите, които започнат работа по програма „Мотивирани учители“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

domashni-uchilishte-k

Заплатата на учителите, които се включат в национална програма „Мотивирани учители“ и пожелаят да работят в училища с проблемни области, включително с ученици, които имат ниски образователни резултати или нисък социален статус ще бъде увеличена с 500 лева. Това съобщи пресцентърът на министерството на образованието с уточнението, че учителите ще получават и допълнително 200 лева за наем за срок от 12 месеца.

В проект за изменение на програмата са предвидени и пари за възстановяване на транспортни разходи за пътуващите учители за същия период. Преди изменението средствата за допълнително финансово стимулиране бяха в размер на 300 лева.

Програмата разширява възможностите за включване на специалисти в едногодишните обучения за придобиване на професионална квалификация „учител“ за всеки от учебните предмети – математика, информатика и информационни технологии, чужди езици, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда. Вече ще се допускат и кандидати с образователно-квалификационна степен „бакалавър“ освен специалисти със степен „магистър“.

Десет дни след публикуване на изменението на програмата в сайта на МОН ще се приемат документи на кандидатите за допускане до процедурата по подбор на кадри.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

873 преглеждания

Comments are closed.