5 начина да подсилите имунната система на детето си по време на карантина

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

child-and-computer500

Дори и в изолация, затворените помещения могат да се превърнат в инкубатори за вируси. Именно в този преходен сезон от преминаване от по-топло към по-студено време и при смяна на обстановката – от срещи навън и в училище към занимания вкъщи, затворени пред компютъра, детската имунна система става по-уязвима. Mалчуганите ни са подложени на по-голям психо-емоционален стрес от смяната на обстановката, те се нуждаят не само от време за адаптация и влизане в учебния ритъм, но и от добра имунна защита.

Ето няколко съвета, как да се погрижим превантивно за здравето на децата ни.

Съвет #1

Дневният режим

За по-малките деца спазването на дневен режим кара детето да се чувства по-сигурно, да разбира по-добре средата около себе си и тя да е предсказуема за него. Помага му да се справя по-успешно с нарастващите през предучилищната възраст ангажименти и задължения. В момент на социална изолация в следствие на пандемия дневният режим би подпомогнал детето по-лесно да се справи с напрежението, лъхащо от новините, които неизменно слушаме, както и от цялостната обстановка на ограничения и променен начин на живот.

Съвет #2

Сънят трябва да е приоритет

Децата, които получават достатъчно сън имат по-добра имунна система. Децата в предучилищна например имат нужда от 9-12 часа сън на денонощие. При децата в предучилищна освен основната функция на съня за възстановяване на нервната система, дневният сън има и важни възпитателни аспекти: детето се приучва да спазва правила, да остава спокойно на едно място за по-продължително време дори и да не съумява да заспи. Това умение е важно за развитие на бъдещата училищна готовност и волево контролиране на поведението.

Съвет #3

Хранете се пълноценно

Едни от най-важните елементи, поддържащи имунната система силна за цинкът и витамин С.

Добри източници на цинк са: птиче месо (по възможност домашно), боб и ядки, пълнозърнести храни, млечни продукти

Добри източници на витамин С са: броколи, домати, портокали, ягоди 

 

Съвет #4 

Изберете качествен имуностимулант

Добрият имуностимулант ще подсили допълнително имунната система на детето. В период, в който не можем да сме навън, а и като цяло в пролетния сезон е добър вариант е да се доверите на допълнителна помощ. Обърнете внимание, дали в съдържанието му присъстват бета глюкани. Те са напълно естествена съставка и притежават уникалната способност чрез активирането на важни имунни клетки – т.нар. макрофаги и клетки „естествени убийци“, да елиминират опасните бактерии и вируси, и по този начин да предпазят детето от грип и инфекции.

Съвет  #5

Правете упражнения

Редовните физически упражнения поддържат сърцето здраво. Децата се нуждаят от поне 60 минути физическа активност дневно. Децата, които живеят в къща мога да играят федербал, с топка, да въртят обръч, да скачат на батут и въобще всичко, което дома ви предлага като активност. Останалите биха могли да играят на терасите или зад блока, да разхождат кучето или др.


Важните неща, които трябва да знаете, когато избирате имуностимулант:

- Четете внимателно информацията на етикета и опаковката. Продуктът не трябва да има консерванти и аспартам, за да може да се дава и на най-малките деца, и не бива да съдържа алергени, като глутен например. Консервантите не са препоръчителни, защото освен, че могат да удължат срока на годност на продуктите, те могат да предизвикат нежелани алергични реакции или други здравословни проблеми.

- Вижте концентрацията на активните съставки. Изберете имуностимулант с комплексен състав и висока концентрация на активните съставки, за да бъде осигурен нужния имуностимулиращ ефект.

Продукт, тестван и препоръчан от нашето семейство

Marsianci-PROimun-AKUT_263_248

MАРСИАНЦИ®ПРОимун АКУТ дава бърз и мощен иму­нен отговор още при първи симптоми на инфекция на горните дихателни пътища – кашлица, хрема, запушен нос, висока температура, дрезгав глас, възпалено гърло.

Изцяло естествен имуностимулант за деца с :

•черен бъз и маточина
•цинк и витамин C
•бета-глюкани (Saccharomyces cerevisiae)

 

 

Marsianci-PROimun-SHTIT_195_266

 

MАРСИАНЦИ®ПРОимун ЩИТ е уникална комбинация от бетаглюкани, черен бъз, шипка и витамин С, без оц­ветители, консерванти и глутен – състав, съобразен със специфичните нужди на децата.

Продуктът осигурява продължителна подкрепа на детския имунитет преди, по време на и след рискови периоди.

 

 

 

 

Автор: Марина Пенкова

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,279 преглеждания

Comments are closed.