10 неща, които да вземете в багажа за родилното

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

hospital-bag

Всяка бъдеща майка има свой собствен списък от необходими продукти, които включва в багажа си за родилното отделение – някои наистина необходими (четката за зъби и чехли за банята), други съвсем неуместни (фон дьо тен и няколко варианта на цветни сенки в зависимост от настроението). Има някои неща, обаче, за които ни се иска да се бяхме досетили докато стягаме багажа, но не сме.
Списъкът ви може да е готов след 10-минутно търсене в гугъл, където услужливи жени са публикували своите собствени списъци, които можете да коригирате според собствените си нужди. Най-вероятно болницата, в която раждате също може да ви даде списък с неща, които да имате със себе си – най-често задължителните документи и неща от първа необходимост.

Затова сега няма да ви занимаваме с абсолютно пълният набор от неща, които, най-вероятно вие вече сте сложили в чантата си (ако ви предстоят близки срещи с родилното отделение на болницата). Представяме ви някои от нещата, за които в последствие ще благодарите, че сте поставили в джобчетата на сака си.

1. Топка за раждане.

birth_ball

Ако това ви предстои и имате такава вкъщи, няколко дни преди раждането задължително проверете дали е добре напомпана, за да бъде готова за експлоатация във важният ден. Ако имате такава топка, сигурно вече правите упражнения за разтваряне на таза и релаксиране на мускулите на гърба. От опит знаем, че топката може да бъде най-добрият ви приятел до доста късен етап на достигане на разкритие – помага ви да продължите да се движите и да помагате на таза да се разтвори максимално, докато контракциите вече са доста силни и не бихте могли да стоите прави. Въртеливите движения с таза върху топката облекчават болката и ви помагат да напредвате по-бързо.

2. Подложки за гърди.

Heavenly-Hold-Nursing-Pads

Отделете специално време за намирането на качествени многократни подложки против изтичане на кърма. Те трябва да са изработени от висококачествена естествена материя (памук, лен, бамук), която попива бързо и позволява на гърдите ви да дишат. На задната си част обикновено имат материя (например, дантела), която им помага да се закрепят в сутиена и да не се движат под дрехите ви.

3. Пакет еднократни подложки.

disposal_breast_pad

Докато сте в родилното отделение най-вероятно няма да имате условия за пране и сушене на многократните подложки, затова в този момент най-добре е да имате и пакет еднократни. Те не са така красиви и излизат доста по-скъпо от многократните, но могат да направят живота ви много по-лесен в трудни моменти.


Статията продължава на следващата страница…

4. Масажно масло.

cocoa_oil

Трябва ви такова от естествено масло, като например кокосовото и ще ви свърши добра работа за масаж на перинеума преди раждането, за да го подготвите за сериозното разтягане, което му предстои. По-късно ще ви е необходимо и за масаж на бебето и за подхранване на сухата бебешка кожа.

5. Арника.

Arnica-Tablets

Всяка майка знае, че мехлемът от арника има вълшебна сила срещу отоци, синини, подутини, травми, разтежения на сухожилия, навяхвания и прочее. Но приемана във вид на хомеопатично лекарство арниката има способността да лекува разкъсвания от раждането и шевове много по-бързо, отколкото ако бъдат оставени да зараснат от само себе си. Набавете си една капсула Арника (например CH9) от близката хомеопатична аптека преди да дойде време за раждане – за всеки случай.


6. Ръкавици против одраскване.

no_scratch_mittens

Повечето болници разполагат със собствени дрехи и предпочитат да обличат бебетата с тях, заради хигиенните разпоредби на медицинското заведение. Но никъде не поставят ръкавички на бебетата, които да ги предпазват от одраскване (а някои бебета се раждат с много дълги нокти).


Статията продължава на следващата страница…

 

7. Бархетни пелени.

pack-cotton-baby-wrap

Трябват ви няколко, а хубавото е, че вече се продават в комплекти. Първото и най-важно условие е да са от висококачествен памук. А особено удобно е, ако са дебели, меки и големи.

8. Красиво памучно одеалце и шапка.

blanket_hat

Особено, ако бебето ви се появи в не много топло време, е хубаво да имате и красиво одеалце, което да си отива с шапката му. Вече могат да се намерят много магазини (включително и онлайн), които да предлагат качествени и меки одеала (за предпочитане от органичен памук) с красиви десени, които вървят в комплект с шапка.

9. Сутиен за кърмене.

nursing_bra

Повечето бъдещи майки започват да носят сутиен за кърмене още преди да родят – да, те са толкова меки и удобни, не ви пристягат и ви карат да се чувствате комфортно. Ако все пак сте продължили да носите обикновени сутиени до последния момент, отделете време да намерите 2-3 сутиена за кърмене. Те трябва да са от естествена материя, да поддържат добре бюста (който съвсем скоро ще стане още по-тежък), да ви карта да се чувствате красива под дрехите и да бъде удобен за ползване: повярвайте, че ще ви се наложи да разкопчавате и закопчавате чашките хиляди пъти, докато бебето ви спре да суче. Сутиенът ви трябва да бъде качествен и лесен за употреба.


10. Удобна дреха за раждане.

hospital gown

Etsy има много магазини на майки, които шият красиви туники за раждане и кърмене. Ако сте избрали да сте кърмеща майка, ще ви трябват няколко блузи, туники и рокли, които да ви карат да се чувствате красива, да са подходящи за носене по време на раждането (болничните нощници не вина ги са…. Нали разбирате?!), а и след това, докато кърмите. Тези дрехи са направени така, че да сваляте лесно презрамките (деколтето), за да кърмите бебето си дори на обществено място, като същевременно са изработени от красиви естествени материи с десени, в които ще се влюбите.


Подобни статии:

podgotovka%20za%20rodilnoto  Дестинация: Към родилното

pregnancy_weight  8 съвета за сваляне на килограмите от бременността

mom_give_birth  Истината за раждането

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално

17,443 преглеждания

Comments are closed.