Животът преди и след децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Чувала съм много хора да казват, че след появата на децата, идва коренна промяна в начина ти на живот и вече нищо не е същото. Да си призная, определено си мислех, че това е просто леко изопачаване на истината и опит  за вкарване в стереотипа на вечно изтерзаната  и неразбрана майка-мъченица. Да, обаче на практика се оказва, че малко аспекти от живота ни остават незасегнати след появата на новия член на семейството. Тук сме изброили 5 разлики между живота, който водим преди появата на децата и този, след това. Обзалагам се, че малко хора биха могли да прочетат статията, без да се припознаят поне в едно от описанията.

working


1. Работа

Преди:

Работата е от изключителна важност, трябва да се развивам, да трупам знания, опит, контакти. Да изглеждам добре, да говоря отчетливо и да се усмихвам, дори когато ми се плаче. Безкрайни часове анализи, срещи, доклади и кампании, съчетани с много стрес. Всяка грешка е провал, а всяка малка победа ме кара все по-силно да се стремя към мечтания “връх”, който обаче си остава все така недостижим.

След:

Работа ли? Елате да ви покажа работа! Заспах в 2, станах в 5, нахраних детето, изпрах, измих чинните, обух си чорап, прострях, пуснах прахосмукачка, обух си втория чорап (май са различни, но няма да го правим на въпрос), поговорих с бебето – а гу , гу, гу. Сготвих,  проверих Фейсбук,  всички майки са  на линия, време е да обсъдим вредата от нитратите, кризата в Близкия изток и последните клюки около Брад Пит … Ех, ако имаше как да поспя …а е едва обяд.

shopping


2. Пазаруване

Преди:

Отворили са нов МОЛ в града? Каква чудесна новина, със сигурност ще има магазини на много любими марки, а защо не и големи разпродажби, вземе е да облека онази рокля, която си купих миналата седмица, защото чудесно се връзва с новите ми сандалки и чанта и да ги разходя  в търсене на нови умопомрачителни придобивки, на които дружките ще завидят.

След:

2кг домати, био моркови, 3 кис. млека … Бебето пищи, мъжът ми дава зор. Мечтая си да отида сама в супермаркета и да се разхождам безцелно в коридора с шоколадите, без непрекъснато да повтарям “Ела тук” и “Не пипай там” . Кога за последно си купих нещо за мен ли? Сутиенът за кърмачки брои ли се?

home interior


3. Вкъщи

Преди:

За мен е важно интериорът да е стилен и изчистен от към детайли, обичам огледала, които дават допълнително пространство и меки нюанси, внасящи уют. Всяко нещо трябва да бъде на мястото си, според Фън Шуи, и моля ви, внимавайте да не оставите пръсти по стъклената масичка, тъй като е от специално, поръчково стъкло и е много скъпа. Разхвърляни дрехи и безпризорни вещи са пълен абсурд – все пак тук живеят възрастни хора, а не аборигени.

След:

На кой му пука … нали има тишина!

going out


4. Излизане

Преди:

Модерни барове и изискани ресторанти в подходяща компания – ето това искам от живота. Трябва само да сложа малко грим , push-up сутиен и да сменя три-четири комбинации дрехи … Приятелките ми са страхотни мацки и можем да си говорим за всичко – клюки, работа мъже, а понякога и футбол… хм ,или по-скоро футболисти.  Как изобщо бих могла да се лиша от това?

След:

Вече е почти обяд, а майките са в парка от сутринта. Време е да приготвя храна на детето, три памперса, за всеки случай, вода, солети,  банан, резервен чифт дрехи, една торба с играчки, мокри кърпи, сухи кърпи … Ох, вече съм в колата  … жалко само, че съм по домашни пантофи и с едно гримирано око.

sleeping


5. Сън

Преди:

Сънят е нещо, от което не мога да се лиша. Когато съм отпочинала съм в кондиция и спокойно мога да се заема със задълженията си  и да реагирам адекватно в стресови ситуации. Не обичам да спя сама, искам любимият да е до мен, все пак нощта е само за нас двамата.

След:

Сън ли? Какво беше това? Всяка нощ трябва да се боря за 15 см от спалнята, на които да прекарам оставащите ми 43 минути сън преди следващото събуждане. Да живее кафето! Скъпи, ще имаш ли нещо против да погледаш бебето в другата стая, за да поспя … сама и на спокойствие!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

25,701 преглеждания

Comments are closed.