“ЖИВЕЙ АКТИВНО!” става на 10!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1През 2015 г. инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! празнува своя 10-годишен юбилей със събития, които включват нови спортове, активности и участници, за да мотивира все повече хора от всички възрасти да се движат и да се хранят балансирано. Целта на организаторите е да предложат нови идеи и да предоставят различни възможности за активния начин на живот за цялото семейство, да покажат приятната страна на движението и спорта.

4Стъпка напред в тази посока е и подкрепата на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, чието официално откриване се проведе на 6 май 2015 г. пред Двореца на културата и спорта във Варна. На събитието присъстваха Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на град Варна Иван Портних, политици и представители на местната администрация, както и дългогодишният приятел и посланик на ЖИВЕЙ АКТИВНО! Йордан Йовчев. С подкрепата на елитния турнир ЖИВЕЙ АКТИВНО! добави спортната гимнастика и акробатика в своя дълъг списък от спортове. Посланията на инициативата достигат до над 1 000 състезатели от 37 държави. Сред тях са и младите българи, участващи в различните дисциплини на Световната купа и Международния турнир за подрастващи, които донесоха 25 медала на страната ни.

И други посланици на ЖИВЕЙ АКТИВНО! вече навлизат в активния си сезон. Това са младите състезатели от представителните отбори по водна топка на клуб „Локомотив Никола Нанов“, които спортуват под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО! втора година и не спират да печелят приятели и медали. Състезателите на най-успешния клуб по водна топка през последните 6-7 години у нас, носители на повече от 25 републикански титли в отделните възрасти стремглаво вървят към поредната си победа. Отборите на клуба вече успешно преминаха квалификационните турнири (първа фаза) на държавните първенства и се класираха във финалните шестици, а юношите младша възраст направиха без нито една загуба.

Най-новото предизвикателство под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО!, в което се впусна детският отбор на „Локомотив Никола Нанов“, бе турнирът във Враца. Той се проведе между 8-10 май 2015 г., където и най-малките представители на клуба спечелиха последния квалификационен мач, преди да се включат във финалите на 22-24 май и 19-21 юни.

През 2015 г. за пръв път в историята на ЖИВЕЙ АКТИВНО! феновете на активния начин на живот ще имат възможността да участват в подготовката и реализацията на инициативата като част от екипа на организаторите – не само по време на голямото събитие в София, но и в морските ни градове Варна и Бургас. Ентусиастите, които имат желание да застанат рамо до рамо с най-големите български спортисти и музикални звезди и да станат част от събитията, привличащи хиляди участници в юбилейния рожден ден на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, ще могат да го направят на специално създадена онлайн платформа. Нейният старт ще бъде обявен от организаторите в рамките на месец май. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО! могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 10 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 200 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

 

 SONY DSC

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,994 преглеждания

Comments are closed.