Жените започват да приличат на майките си на 33

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

mothers-and-dothers

Много жени вероятно се ужасяват при мисълта, че могат да заприличат на майките си. Някои дори са се надявали, че това никога няма да се случи. Но ново британско проучване обаче разкрива, че трансформацията е неизбежна и настъпва на 33 години.

52% от участничките в допитването споделят, че след като са прехвърлили 30-те, са спрели да се бунтуват срещу майките си и вместо това са започнали да ги имитират. Повечето от тях посочват, че възрастта, на която са станали копия на жените, които са ги родили, е 33 години, пише в. “Дейли стар”, цитиран от БТА.

36% от анкетираните дами казват, че са забелязали сходствата с майките си, когато самите те са сдобили с първото си дете.

Признак, че са започнали да се превръщат в родителките си за 16% от участничките в допитването е харесването на едни и същи телевизионни програми и сапунени сериали.

11% от жените не крият, че се ужасяват, чувайки се да повтарят като папагали поговорките, които навремето са слушали от майките си.

Картинката при мъжете е сходна. Представителите на силния пол заприличват на бащите си на 34-годишна възраст. Подобно на жените, при повечето представители на силния пол трансформацията настъпва, когато станат родители.

Допитването е направено от д-р Джулиан де Силва от клиника за лицева и пластична хирургия в Хамърсмит, Лондон, сред 2000 жени и мъже.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,283 преглеждания

Comments are closed.