Здрави в училище

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

zdravi-v-uchilichte

На 15-ти септември се състоя дискусията “Здрави в училище”, организирана от вестниците “24 часа” и “Труд”. В нея участие взеха Министър д-р Петър Москов, министър Красен Кралев, д-р Донка Байкова, Тити Папазов, д-р Султанка Петрова и други експерти.

Изводите, които специалистите споделиха са тревожни. Децата се хранят зле, податливи са на агресията на рекламата на храни и продукти, без стойност за здравето и правилното развитие. Мястото на държавата е изключително важно като контрольор, както и на медиите”, каза при откриването Петьо Блъсков, главен редактор на в-к “Труд”. Заедно можем да постигнем синергия поне по отношение на контрола на първо време, допълни той.

Основните отправни точки в дискусията бяха насочени към проблема, че расте обездвижено поколение. Моделът на развитите технологии и ежедневното им потребление е завладял ежедневието на децата, затова са необходими ежедневни спортни занимания.

Беше представена и програма за реформа с цел повишаване на спортната активност в училище.

Апел към родителите:

Мили,

Родители.

Децата са наше отражение.

Инициативата за стимулиране на спортната активност при децата до голяма степен е наша отговорност – на родителите! Нека обичаме, ценим и пазим традициите на играта на открито през цялата година и независимо от сезоните, а зелените пространства в града, да съхраним и опазваме за идните поколения.

Аз съм бългaрче,
Обичам наште планини зелени.

Иван Вазов

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,627 преглеждания

Comments are closed.