Защо имам семейство?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

family-support

Семейството е измислено, за да ни научи на безусловна любов. Човек може да остави колегите си в офиса и приятелите си в бара. Но със семейството е друга работа. Оставаш завинаги с тези хора … Те познават всичките ти слаби места. И ти трябва да се научиш да ги обичаш, каквото и да се случи.

В семейството се научаваме да обичаме другите, без значение как изглеждат или какво могат да направят за нас. Научаваме се да ги обичаме отвътре.

Не приемай семейството за даденост

Не е ли странно, че към чужди хора, които идват в дома ни на вечеря, често се отнасяме по-добре, отколкото към семейството си? Приемал ли си на гости непознати хора? Цели два дни подреждаш на масата най-хубавите си сребърни прибори и съдове, поднасяш морски дарове, ягоди и френско шампанско … и не виждаш тези хора никога повече!

Следващата седмица на гости идват мама и татко и получават остатъците. Държим се по-внимателно с хора, които едва познаваме! Може би няма да е зле от време на време да сменяш тактиката, запазвайки омарите за мама и татко.

Научих се да прегръщам баща си чак в последните години от живота му. Като много други синове спрях да го прегръщам някъде около осмата си година. Исках да приличам на мъж. Отне ми цели двайсет години да разбера, че истинските мъже могат да показват привързаността си.

Подкрепяй партньора си

Една връзка може да се развива по два начина – като работа в екип или като съревнование.

Фред трябва да се прибере в шест, а оттогава са минали два часа. Мери се е поболяла от тревога. „Какво ли се е случило с моя Фред?“ В осем и петнайсет той най-сетне се появява на вратата. Като вижда, че е здрав и невредим, Мери започва да му се кара, сякаш иска да каже: „Като ще се връщаш по това време, поне да беше заради някаква злополука!“.

Фред не й остава длъжен и също повишава тон. След което пък Мери превключва на страховитото мълчаливо наказание. Скоро и двамата напълно спират да си говорят.

Мери си ляга и намира бележка, забодена на възглавницата: „Трябва да отида в офиса рано. Събуди ме в седем“. На сутринта Фред отваря очи в девет и половина и открива на възглавницата си следната бележка: „Седем часът е. Събуди се!“.

Има толкова много двойки, отдадени на задачата да се правят на пълни идиоти.

Ако сте решили да живеете заедно, тогава се подкрепяйте. А ако не можеш да подкрепяш партньора си, значи е крайно време да се запиташ какво търсиш в тази връзка.

От книгата „Следвай сърцето си“, Андрю Матюс

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,404 преглеждания

Comments are closed.