Защо да водим децата на лекар сутрин

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

doctor

Учени от Университета в Пенсилвания са стигнали до извода, че най-доброто време за посещение на лекар е сутрин.

Американските експерти са стигнали до това заключение, след като проверили правилата за хигиена в болничните заведения и установили, че в началото на деня обслужващият персонал е с по-чисти ръце, в сравнение със следобедните часове, когато започвали да мият ръцете си все по-рядко. Именно по този начин се увеличава рискът от предаване на вторични инфекции на пациентите.

Пропуските по отношение на спазването на правилата за лична хигиена, изследователите обясняват с натрупването на умора от дългия работен ден в кабинетите и пропускането на тази малка, но съществена подробност. Разбира се, не е за пренебрегване и факта, че пациентите често са носители на въздушно-капкови инфекции, някои от които са трудно лечеми, дори с антибиотици, които допълнително натоварват всички с риск от заразяване.

Учените са установили, че правилата за лична хигиена се спазват най-строго в началото на работната смяна, която понякога продължава до 8 и дори до 12 часа.

Отказът от редовно миене на ръцете може да доведе до 34% по-висока заболеваемост сред пациентите или до вторична инфекция.

Учените са установили още, че медицинските работници по-често и по-старателно мият ръцете си след кратките или по-дълги почивки по време на смяна, отколкото след всеки пациент, посетил кабинета им.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,497 преглеждания

Comments are closed.