Защо братовчедите имат важна роля в живота на всяко дете

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

cousins

Братовчедите имат жизненоважна роля в живота на всяко дете. Те най-често са нашите първи приятели, хората, с които израстваме, с които правим незабравими бели, с които празнуваме първите си рождени дни и с които прекарваме празници като Коледа и Нова година.

Спомените с братовчедите са неизчерпаеми и за това отговорни са родителите, които поддържат живи искрите на семейните връзки, организират семейни срещи и празненства, при това не само с повод, а и без.

Именно на тези сбирки братовчедите получават възможността да се опознаят и да изградят връзки за цял живот. Защото, колкото повече време прекарват заедно малките братовчеди, толкова отношенията им в бъдеще ще са по-специални и трайни, а връзката им ще заема важно място в живота им.

Братовчедите могат да разнообразят динамиката на семейните взаимоотношения до неузнаваемост, особено ако децата в семействата нямат други братя и сестри. В такива случаи братовчедите имат шанс да станат особено близки и да имат желание да са заедно по всякакви поводи – семейни, училищни и извънкласни занимания, ваканции и т.н. Този тип взаимоотношения са особено трайни, когато братовчедите са на приблизително еднаква възраст. В съчетание с факта, че във вените им тече една и съща кръв, казаното до тук обяснява защо много често братовчедите изграждат изключително здрави и трайни връзки.

Братовчедите споделят сходни житейски условия и обстоятелства, често имат едни и същи преживявания и отношенията им силно наподобяват тези на братята и сестрите с малката разлика, че не живеят постоянно под един и същи покрив.

Дори, ако децата имат свои братя и сестри, братовчедите могат да са от огромно значение в живота им, а понякога с напредването на възрастта може да де се случи така, че именно братовчедите да са по-близки, отколкото рождените братя и сестри.

Защото на първо място те са най-добрите приятелчета на децата, без да споделят всичко в живота им 24/7.

Братовчедите най-често се събират на гости при баба и дядо, поне веднъж седмично. Тези събирания обикновено означават весело изкарване, забавления, игри и всякакви други неща, които при мама и тате са забранени или просто за тях не остава време. Тези срещи са своеобразен обмен на опит, уроци и разбира се, споделяне на тайни и идеи за общи пакости.

Да има едно дете братовчеди означава и сигурност, подкрепа и опора, от която понякога се нуждае, за да премине през труден момент на изпитание или тъга.

Братовчедът е човекът, който знае най-много ваши тайни, който безкористно ви подкрепя и насърчава да продължите напред. Той винаги ще ви помогне и ще поощри доброто във вас, има сходни на вашите интереси и чувство за хумор, което поразително прилича на вашето. Независимо къде сте с братовчедите си, с тях винаги се чувствате като у дома си.

Независимо как времето ще се отрази на връзката между братовчедите, усещането за общ корен винаги ще им напомня, че някъде там – по света имат верен приятел.

Братовчедите правят смеха по-силен, усмивката по-светла, животът по-добър. Така че, ако имате братовчед, когото обичате като роден брат или сестра, вие вече знаете, защо е важно да насърчавате връзките на децата си с техните братовчеди.

Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

13,268 преглеждания

Comments are closed.