Занимания по рисуване и професионално ориентиране

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

arti3

Рисуването може да се превърне в професия, особено ако детето е творческа личност и има художествен талант. Вече има много професии, с които човек да е финансово обезпечен, а същевременно да се чувства добре, че развива креативността и творчеството си. Дали човек ще избере да е дизайнер – моден, графичен, продуктов, интериорен и т.н., архитект, аниматор или концептуален художник (концептуалният художник се занимава с дизайн на видеоигри, участва в изработването на специални ефекти в киното), за всички тези професии ще му е необходимо рисуването.

В школа по рисуване Студио Арти се провеждат занимания за кандидатстващи с рисуване в различните художествени училища и университети в България и чужбина.

Подготовката по рисуване за седмокласници е съобразена с изпитите, които включват различни задачи в зависимост от художественото училище ( Художествена Гимназия за Изящни изкуства „Илия Петров”, Художествена Гимназия за Приложни изкуства ”Св. Лука”, Национална Гимназия по Полиграфия и Фотография, 1 СОУ, 51 СОУ и други училища с разширено изучаване на изобразително изкуство). Усвояват се основните умения за рисуване на натюрморт, фигурална и декоративна композиция. Курсовете за седмокласници са подходящи и за ученици от 5-ти и 6-ти клас, които искат да се подготвят от по-рано за изпитите по изобразително изкуство.

Подготовката на кандидат-студентите, които са решили да учат в чужбина в университет и специалност, където се изисква да се изпрати портфолио с рисунки (Специалности: архитектура, графичен дизайн, моден дизайн, инженерен дизайн, интериорен дизайн, визуални изкуства, анимация и др.) се състои в подготовка на специфично портфолио, може също да се получат насоки за дооформяне на вече започнато портфолио. Уроците и курсовете за кандидат-студенти са подходящи и за ученици от 10-ти и 11-ти клас, тъй като процесът на подготовка отнема повече време и са необходими по-задълбочени познания по изобразително изкуство.

Уроците се провеждат в центъра на София, на адрес бул. Витоша 99 след уговорка за удобно време.

Повече информация можете да намерите ТУК.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,729 преглеждания

Comments are closed.