„Заекът, който иска да заспи“ – приспивна книга за деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

child-sleeping1

Детска книга, написана от психолози, с думи, които релаксират и уморяват, оглави списък с бестселъри на интернет книжарница, съобщи „Daily Mail”.

„Заекът, който иска да заспи“ от шведския психолог Карл-Йохан Форсен Ерлин обещава да приспи за нула време и най-големите палавници с идеалната комбинация от строеж на изречението и успокояващи думи. Тя е от 22 страници и разказва за заека Роджър, който се опитва да заспи с помощта на чичо Прозявка, Бухала с натежалите очи и Сънливия охлюв.

Един през друг те му казват „Мисли бавно, дишай бавно и спокойно, бавно и спокойно. Нека тялото ти натежи, да стане тежко сякаш пада, точно като лист, който пада, пада бавно, надолу, надолу. Клепачите ти стават толкова тежки“.

Книгата струва шест британски лири. Изглежда родителите си я препоръчват едни на други и така е станала популярна. Тя вече се продава по-добре от бестселъри с много голяма реклама. Създателят й използва формата Create Space, в който авторите качват книгите в интернет, като всеки поръчан екземпляр се принтира индивидуално.

Карл-Йохан Форсен Ерлин, който преподава в университета на Йоншьопинг, каза, че книжката му е „вербален еквивалент на люлеенето на детето, докато заспи“, съобщава БТА. Тя му помага да се съсредоточи върху релаксацията и да стане част от разказа. За родителите има инструкции на кои думи да наблягат и какви мимики да правят в определени моменти.

Източник: novatv.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,905 преглеждания

Comments are closed.