За кожата на една майка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Десет златни правила за кожата, които ще я поддържат винаги гладка, мека и нежна.

грижа за кожата

1. Защитавам кожата си от слънцето – За да запазите кожата си здрава, не излизайте навън на слънцето без защита. Нанасяйте слънцезащитен крем с фактор (SPF), подходящ за вашия тип кожа. Регулярно нанасяйте отново. Също така е препоръчително да не се показвате на слънце през най-горещите часове от деня.

2. Използвам само деликатни измиващи средства за моята кожа – Кожата ви става ли суха, особено след като вземете душ? Важно е да използвате деликатен измиващ продукт, без сапун, за вашето ежедневно къпане. Ако използвате продукти, които са твърде агресивни, кожата ви може да стане много суха и да усещате дискомфорт. Най-добре използвайте продукти, които са богати на липиди.

3. Под душа! – Душът е по-добре за вашето тяло, отколкото ваната, т.к. тя предразполага към дехидратиране на кожата. Уверете се, че водата е хладка, а не гореща. За почитателите на ваната, все пак е нормално да я ползвате от време на време. Но не стойте във водата прекалено дълго!

4. Изкуството деликатно да подсушавам кожата си – Преди да излезете от душа, внимателно изплакнете цялото си тяло, за да отстраните и последните остатъци от почистващия продукт. След което бързо подсушете кожата с деликатни потупващи движения по краката, гърдите, ръцете и т.н. Използвайте хавлията, но БЕЗ агресивно изтриване на кожата.

5. Ежедневно хидратирам кожата си – Направете хидратирането ежедневен навик! След като деликатно подсушите кожата си с помощта на хавлията, използвайте подходящ крем, който ефективно да хидратира кожата ви. Това ще помогне да възстановите хидролипидния филм, който покрива епидермиса. Не забравяйте, че ВСИЧКИ ТИПОВЕ КОЖА се нуждаят от хидратиране!

6. Когато навън е студено, обличам се топло – Забелязали ли сте, че кожата ви става особено чувствителна през зимните месеци? Всъщност студеното време, както и вятъра и слънцето, предразполагат към изсушаване на кожата, оставяйки я с усещане за опъване и дискомфорт. Веднага щом температурите започнат да падат, уверете се, че сте облечени подходящо и топло. Не забравяйте да защитите и ръцете си!

7. Пия много вода – За да има красива кожа, тялото ви се нуждае от достатъчно количество течности. Уверете се, че пиете достатъчно вода, т.е. около 8 чаши на ден. Чаша вода, когато се събудите, чай за закуска, минерална вода през деня, билков чай преди лягане…. По този начин ще може лесно да посрещнете дневната нужда на тялото си от вода!

8. Храня се здравословно, с добре балансирани храни! – Една здравословна, добребалансирана диета е не само добра за вашето тяло, но и за кожата ви също. Всеки ден трябва да хапвате пет плодове или зеленчуци, които са богати на антиоксиданти. Това ще ви помогне да поддържате кожата си здрава и красива.

9. Наспивам се – Ако спите достатъчно, кожата ви ще изглежда сияйно красива! Тялото ви се нуждае от определено количество сън, за да е здраво: 7, 8, 9 часа … Всъщност, нуждата от толкова сън ни е определена генетично.

10. Стоп на цигарите! – Пушите ли? Пушенето се отразява много неблагоприятно на кожата ви. Тенът на лицето изглежда сив и повяхнал, кожата остарява по-бързо. Това е много добра причина тази цигара да бъде последна за вас, не мислите ли?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,753 преглеждания

Comments are closed.