За четвърта година Русе посреща „Стара хартия за нова книга“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Stara-hartia-za-nova-kniga_2018_2На 23 септември Община Русе отново ще посрещне националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“. Всяко дете, което между 10,00 и 14,00 часа донесе на пункта на пл. „Свобода“ 5 кг хартия за рециклиране с помощта на възрастен придружител, ще получи книжка по избор. А всички малки екоентусиасти, които предадат допълнителни 5 кг, ще бъдат възнаградени с новото издание „Грийн тийн“, публикувано специално за благотворителната кауза. Организатори на събитието са „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ и традиционно инициативата се провежда с подкрепата на Община Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Вече три поредни години дунавският град е сред рекордьорите на „Стара хартия за нова книга“ – общо 5650 деца от Русе са предали 32 тона стара хартия и така са спасили от изсичане 416 дървета. В замяна малчуганите са получили повече от 7500 нови книги.

Тази година организаторите отново са подготвили специална програма за малките екоактивисти. Всички участници в събитието ще се насладят на спектакъла „Цирк“ от „Театъра на приказките – София“. За настроението на присъстващите ще се погрижат детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова, вокално студио „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова, фолклорна танцова формация „Здравец“ с главен художествен ръководител Димитър Донев, детски юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“, формация за модерен балет „Мираж“ художествен ръководител Наталия Томова, школа за народно пеене диригент Светлана Недкова.

Викторина, вдъхновена от литературната тема на кампанията „Хрониките на Нарния“, и екоигра ще донесат на всички малчугани допълнителни изненади.

Кампанията вече премина през градовете Бургас, Хасково и София, а след Русе събитието ще се проведе в още две големи общини – в Плевен на 24 септември и в Пловдив на 29 септември.

Нека заедно спасим природата и насърчим децата си да четат!

Организатори на инициативата „Стара хартия за нова книга“ са „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“.

Партньори на кампанията „Стара хартия за нова книга“ са издателствата „Ентусиаст“ и „Труд“. Каузата е подкрепена от издателствата „ЕГМОНТ“, „Книгомания“, „Хермес“, „Бард“, Фют“, „Сиела“, „Софтпрес“, „ПАН“, „Златното пате“, „Албо груп“.

Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, clubz.bg, Майко мила!, azcheta.com, az-deteto.bg, dnes.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

900 преглеждания

Comments are closed.