За 17-та поредна година национална програма „Децата и футболът“ открива млади футболни таланти с подкрепата на COCA-COLA

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Николай Михайлов, Валери Домовчийски и Димитър Илиев са само част от откритията на турнира, в който тази година ще се включат над 5 000 ученици.

Decata_i_Futboat_1
За 17-та поредна година Асоциацията на българските футболисти организира националната програма „Децата и футболът“ със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Българския футболен съюз и с дългогодишната подкрепа на Coca-Cola. Тази година 25 футболни турнира ще зарадват любителите на движението и спорта в областните центрове на цялата страна, а над 5 000 подрастващи ще премерят сили в надпреварата. В рамките на програмата са открити футболни таланти като любимите български играчи Николай Михайлов, Валери Домовчийски и Димитър Илиев. Идеята на програмата е да насърчи децата да превърнат спорта в свое хоби, а защо не – и в бъдеща професия.

Първите мачове от програмата „Децата и футболът“ ще се проведат между 20-22 април и ще зарадват феновете с много спортни емоции и добро настроение в градовете Ямбол и Пазарджик. Следващата спирка на футболните турнири са градовете Хасково и Кърджали – на 12-14 май 2016 г.

Национална програма „Децата и футболът“ е насочена към подрастващи и вече 17 години има за цел да привлече все повече младежи да спортуват и да се движат заедно със своите връстници. Инициативата дава възможност на малките състезатели да се докоснат до футбола не само като игра, а и като истинско спортно състезание, което носи много емоции и незабравими преживявания.

Още от своето създаване през 1999 г. програмата подкрепя детските футболни школи у нас и благодарение на нея, над 90 000 ученици са се включили през годините в общо 350 детски футболни турнира. В рамките на кампанията школите получават реална материална подкрепа – футболни екипировки, топки и други спортни пособия, които се разпределят между всички участници в турнира.

Системата на Coca-Cola в България подкрепя националната програма „Децата и футболът“ от самото й създаване до днес. Като признателност за подкрепата, организаторите отличиха компанията с награда за дългогодишен принос към развитието на младите футболни таланти на България.

 

Допълнителна информация за националната програма „Децата и футболът”:

Националната програма „Децата и футболът” е създадена през 1999 г. Реализира се от Асоциацията на българските футболисти, със съдействието на Министерството на физическото възпитаниеи спорта, Българския футболен съюз, Професионалната футболна лига и с подкрепата на Coca-Cola. Много от децата, започнали своя път от футболните турнири, тренират редовно в ученически футболни школи, а някои от тях играят в юношеските отбори на България. През последните 17 години програмата се утвърди като престижен форум за изява на подрастващите. Турнирите от програмата са неизменна част от спортния календар на всички областни градове и се провеждат под патронажа на техните кметове и областни управители.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,044 преглеждания

Comments are closed.