Яслите в София с видеонаблюдение

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

qsli-vidoenabludenie-k

В столичните детски ясли вече монтират камери за видеонаблюдение, съобщи зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов пред БНТ.

„В София има 24 детски ясли, в тях работят 635 човека, те са професионалисти и ние поверяваме децата си на тях. Тук е много важно да имаме доверие на институциите, така че като дадем детето да сме спокойни. Искаме да засилим диалога между родителите и директорите в детските ясли, защото е изключително важно всякакви напрежения да бъдат констатирани, да бъде реагирано, колкото е възможно по-рано. Второто е да има отчетност и контрол. И третото е да поставим видеонаблюдението.“

Поставянето на видеокамери в детските заведения е коментирано от общината и директорите още преди няколко месеца и за никого това не е изненада.

Родителите няма да имат онлайн достъп в реално време до видеонаблюдението, но ще има записи, които ще се пазят 30 дни в детската ясла и в дирекция „Здравеопазване“. Това се налага с оглед мерките, които се предприемат относно сигурността на децата и притесненията на родителите, когато имат такива.

Поставянето на камери за видеонаблюдение на този етап засяга само детските ясли, но не и градините, в една част от които има яслени групи. Това се прави с оглед на по-лесната комуникация с децата над 3-годишна възраст, които могат да обяснят и разкажат как са прекарали деня си, докато при по-малките това е невъзможно. Едва след като се отчетат резултатите от поставянето на камери в яслите, предстои да се обсъди прилагането на мярката и в останалите детски заведения, ако това се налага.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,844 преглеждания

Comments are closed.