Яйцата – оптималната закуска за децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
eggs

 

Според ново проучване в областта на здравословното хранене, цитирано от в. Индипендънт, яйцата са най-добрата храна, с която можем да дадем успешен старт на децата си сутрин, така че те да са достатъчно сити и заредени с енергия възможно най-дълго време. С яйчена закуска децата не само ще се по-работоспособни и бодри, но и по-дълго време няма да се изкушат от вредни междинни закуски преди обяда.

Изследването се позовава на наблюдения, направени в училището за медицински сестри към университета в Пенсилвания, САЩ. То установило, че децата които на закуска похапват яйца, вместо овесена каша или зърнена закуска, остават сити за по-дълго време.

Проучването сочи още, че богата на протеини закуска кара децата да приемат по-малко калории на обяд, което може да се окаже добър ход срещу детското затлъстяване.

В изследването са взели участие 40 деца на възраст между 8 и 10 години, които приемали по 350 калории предимно чрез яйца, овесена каша или зърнени култури, а след това изразходвали енергия с физически игри преди да обядват.

Децата, които са консумирали яйца на закуска, намалили своя калориен прие на обяд с около 70 калории, което е приблизително 4% от дневния прием на храна на едно дете.

Учените заключават, че децата, които приемат повече калории от необходимия дневен минимум са застрашени от затлъстяване, въпреки високите нива на двигателна активност при тях.

www.purvite7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,914 преглеждания

Comments are closed.