Ябълчено-тиквено пюре (6 – 8 месеца)
Продукти:
1 сладка тиква
3 ябълки, обелени и изчистени
Вода
Канела, индийско орехче (по желание – поръсете с подправки, когато мачкате на пюре или при завирането на водата)
- Разполовете тиквата, обелете я и нарежете на кубчета.
- Нарежете ябълките.
- Налейте 8 см. вода в тенджера и сложете решетка за готвене на пара, добавете след това тиквата и ябълките на кубчета
- Оставете водата да заври, след което следете нивото й, докато плодовете се задушат на пара.
Оставете да изстинат, след което смачкайте на пюре.
Тиквата е много водна, така че печенето си остава най-добрият вариант за приготвяне. Другият вариант е да я обелите, изчистите от семките и задушите на парчета.
Тиквите са с високо съдържание на бета-каротен – онова вещество, което трябва да обвиним за „оранжевите бебета”. Ако нослето, бузките и дори петите на бебето ви леко оранжевеят, това е работа на бета-каротенът!
954 преглеждания