Медията на новото поколение родители
logo_purvite7 logo_purvite7
  • Актуално
    • Събития
    • Празници
    • Новини
    • Забавно
    • Конкурси
  • Бременна съм
    • Зачатие
    • Раждане
    • Бременност
    • Споделено
    • Здраве
  • Бебето
    • Отглеждане
    • Хранене
    • Бебешка кухня
    • Развитие
    • Полезно
  • Детето
    • Развитие
    • Възпитание
    • Игри
    • Полезно
  • Наръчник за родители
    • Минутка за мама
    • Специалистът съветва
    • Деси каза
    • Питай баща си!
    • И баба знае!
    • Споделено
    • Правата ми!
    • Полезно
    • Места
    • Находка
  • Направи с мама
  • Вкусно
  • Списанието
    • Чети онлайн
    • Реклама
  • Зона за деца
    • Игри
    • Приказки
    • Стихотворения
Font ResizerAa
Първите седемПървите седем
Търсене...
  • Актуално
    • Събития
    • Празници
    • Новини
    • Забавно
    • Конкурси
  • Бременна съм
    • Зачатие
    • Раждане
    • Бременност
    • Споделено
    • Здраве
  • Бебето
    • Отглеждане
    • Хранене
    • Бебешка кухня
    • Развитие
    • Полезно
  • Детето
    • Развитие
    • Възпитание
    • Игри
    • Полезно
  • Наръчник за родители
    • Минутка за мама
    • Специалистът съветва
    • Деси каза
    • Питай баща си!
    • И баба знае!
    • Споделено
    • Правата ми!
    • Полезно
    • Места
    • Находка
  • Направи с мама
  • Вкусно
  • Списанието
    • Чети онлайн
    • Реклама
  • Зона за деца
    • Игри
    • Приказки
    • Стихотворения
Начало » Ябълчено-тиквено пюре (6 – 8 месеца)
Актуално

Ябълчено-тиквено пюре (6 – 8 месеца)

Първите седем
От Първите седем
Последно обновена: 07.04.2015
Сподели

Продукти:

1 сладка тиква

3 ябълки, обелени и изчистени

Вода

Канела, индийско орехче (по желание – поръсете с подправки, когато мачкате на пюре или при завирането на водата)

  1. Разполовете тиквата, обелете я и нарежете на кубчета.
  2. Нарежете ябълките.
  3. Налейте 8 см. вода в тенджера и сложете решетка за готвене на пара, добавете след това тиквата и ябълките на кубчета
  4. Оставете водата да заври, след което следете нивото й, докато плодовете се задушат на пара.

Оставете да изстинат, след което смачкайте на пюре.

Тиквата е много водна, така че печенето си остава най-добрият вариант за приготвяне. Другият вариант е да я обелите, изчистите от семките и задушите на парчета.

Тиквите са с високо съдържание на бета-каротен – онова вещество, което трябва да обвиним за „оранжевите бебета”. Ако нослето, бузките и дори петите на бебето ви леко оранжевеят, това е работа на бета-каротенът!

Виж всички рецепти

Сподели статията
Facebook Email Copy Link Print
Предишна статия „Роберта балет“ отбелязва рожден ден и юбилей със спектакъла „Съкровищата на живота“
Следваща статия Как празнуват Великден по света

Актуално

Съперничество между децата: защо се появява и как да го овладеем?
06.11.2025
Истинската сила да се отдръпнеш: Урок от Мечо Пух
03.11.2025
Изображение: © Pexels
Да ваксинираме ли детето срещу грип? Аргументи ‘за’ и ‘против‘
03.11.2025

Наръчник за родители

Пирамида с полезните храни за подрастващите
25.05.2016
Едно трипче до ДиКейСи (ДКЦ)
04.08.2017

Прочетете още

АктуалноПразнициСъбития

Честит 8 март!

08.03.2016
АктуалноНовини

28 български спортисти се включиха в “Походът на книгите“ тази година

23.04.2019
Събития

ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА

07.04.2015
НовиниСъбития

VOICE IT: Мнение от значение

16.11.2015

Медията на новото поколение родители

ПЪРВИТЕ СЕДЕМ се ражда и започва своите ПЪРВИ СЕДЕМ. Ние сме като едно прохождащо дете и ще се надяваме на вашата благосклонност и разбиране, търпение и желание да бъдете с нас по пътя на нашето израстване.
  • За нас
  • Реклама
  • Контакт
  • Поверителност
  • Условия за ползване

© 2025 Първите седем | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Welcome Back!

Sign in to your account

Потребителско име или email адрес
Парола

Забравена парола?

Not a member? Sign Up
Purvite7.bg използва бисквитки (cookies), за да подобри предлаганите услуги.