Вълкът, който искал да си смени цвета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Cover-Vylkyt-koito-iskal-da-si-smeni-tsveta


На 30 май 2016 г. излиза нова книжка от нашумялата поредица за приключенията на вълка Вълкан!

„Вълкът, който искал да си смени цвета“ е забавно илюстрирана книжка, която ще срещне децата с техния нов любимец. Макар и страшничък на вид, вълкът бил по-скоро кротък и мил, но един ден решил, че трябва да си смени цвета. Черното му се струвало прекалено мрачно.

Дали ще успее в това начинание?

Книжките за вълчо Вълкан се отличават с оригинална форма и са заредени с хумор, позитивизъм и топлота. Невъзможно е да четете тези истории и те да не ви напомнят за поучителните басни на Лафонтен.

Поредицата „Моите малки книжки“ е създадена от френската писателка Ориан Лалман, която обожава малчуганите и историите, свързани с тях. Книжките за приключенията на симпатичния вълк са предназначени за деца от 3 до 7 години, преведени са в цял свят и се радват на невероятен успех. Поредицата е образователна и е спечелила награда за стимулиране на четенето в училище, тъй като е била избрана от най-голям брой преподаватели. Свежите илюстрации са дело на Елеонор Тюилие.

***

За Ориан Лалман

Ориан Лалман е автор на произведения за деца. Отдадената на литературата писателка, която живее в Бретан, разпределя времето си между писане, срещи или ателиета за творческо писане и петте си деца. Нейни книги се публикуват в издателства като Кастерман, Озу и Натан. Обича: семейството си, срещите, разходките, морето, книгите, шоколада, горите, танците. Не обича: споровете, апатията, невъзпитанието, шофирането нощем, чувството си за организация.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,020 преглеждания

Comments are closed.