„Вкусна есен“ учи децата в Бургас на здравословно хранене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

decata-i-ihranata-k

Дни, посветени на здравословното хранене с мотото „Вкусна есен“, ще се проведат във всички детски градини. Кампанията е част от  програмата за здравословно хранене на Община Бургас.

Проявите ще се проведат в периода от 04.11.2019 до 08.11.2019 г. във всяко детско заведение на територията на общината. Всеки ден темата ще е различна. Ето я програмата по дни:

–         04.11.19 г. – есенни плодове;

–         05.11.19 г. – есенни зеленчуци;

–         06.11.19 г. – тиквата – вкусна и полезна;

–         07.11.19 г. – етикет при сервиране;

–         08.11.19 г. – Празник „Здрави и силни“.

Децата ще се запознават с есенното изобилие от плодове и зеленчуци, храни полезни и необходими за здравословен и балансиран начин на живот на нашите деца.

Единият ден е посветен на ĸaĸъв eтиĸeт нa мacaтa тpябвa дa cпaзвaт, кaĸ дa пocтaвят пpaвилнo пpибopи, пocyдa, ĸaĸ дa ги изпoлзвaт и подредят. Дa пoзнaвaт от малки пpaвилaтa зa eтиĸeт и култура на хранене, като пpaвилнoто пoдpeждaнe e нeoбxoдимo yмeниe, ĸoeтo децата от малки трябва дa ycвoят. Храната се възприема цялостно чрез сетивата. Когато храната изглежда вкусна и е красиво подредена в чинията ни, тя ни кани да я опитаме. Зле изглеждащото ястие, дори да е вкусно, ни отказва. Така се създават вкус, навици, култура на хранене и се предават важни умения на децата.

Последният ден от седмицата е спортен празник организиран за всички деца в детската градина.

ГРАФИК В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕРОПРИЯТИЯ НА ТЕМА: „ВКУСНА ЕСЕН“ от 04.11.2019 г. до 08.11.2019 г. можете да разгледате ТУК.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

743 преглеждания

Comments are closed.