Високотехнологичен робот за рехабилитация на деца с церебрална парализа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Children-with-Cerebral-Palsy

Около 400 деца с церебрална парализа ще могат да се подлагат на рехабилитация чрез новия робот. Апаратурата е предназначена за подобряване в движенията на горните крайници.

С негова помощ едно движение ще може да се повтаря между 1000 и 2000 пъти на ден, което предполага, че това движение ще може да се запамети в мозъка на детето.

Проектът предвижда също така обучение на медицински и здравни специалисти, които да обслужват деца с церебрална парализа, защото това се оказва едно от проблемните звена в здравната система.

Церебралната парализа изисква различни видове специалисти да се грижат за тези деца, а целенасочено и организирано обучение в университетите и колежите специално за специализираното обгрижване на деца с церебрална парализа няма.

Повечето деца към настоящия момент имат право на 3 безплатни процедури месечно, които са недостатъчни. Някои родители имат възможност да плащат допълнителни процедури, но повечето нямат тази такава и поради тази причина децата им изостават в развитието си още повече.

30 април 2016 година е датата, на която високотехнологичния център за деца с церебрална парализа трябва да отвори врати.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,244 преглеждания

Comments are closed.