Висококачествени и енергоспестяващи технологии в осветлението от ИКЕА

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

IKEA2Шведската верига ИКЕА вече предлага единствено LED лампи и крушки в асортимента си за осветление. Технологията изразходва 85% по-малко енергия в сравнение с традиционните крушки с нажежаема жичка, а животът на един светодиод достига до 20 години.

„LED технологията е истинска революция в осветлението. Сметките за електричество на домакинствата се увеличават непрекъснато, а глобалният разход на енергия не спира да нараства. Затова смятаме, че LED осветителните тела ще имат все по-голяма роля в бъдеще. Ние в ИКЕА вярваме, че всяко домакинство трябва да има възможност да води по-устойчив начин на живот и ще се погрижим LED oосветителните ни тела да бъдат достъпни за хората“, коментира Стийв Хауърд, мениджър устойчиво развитие в ИКЕА.
LED технологията предоставя висококачествени решения, които са съвместими с нуждите на по-голямата част от домакинствата по света. Освен че са по-икономични и екологични, LED осветителните тела предлагат различни видове осветление. ИКЕА ще предлага LED крушки във всички размери и форми на пазара, за да улесни своите потребители.


„Искаме да направим LED осветлението по-достъпно за потребителите. Не е нужно да изхвърляте любимата си лампа. Просто сменете старата крушка с нажежаема жичка, след като изгори“, пояснява Жанет Скелмосе, бизнес мениджър в ИКЕА.
„Осветлението е неразделна част от дома. За да подобрим ежедневието на хората, непрестанно изпробваме нови технологии, които интегрираме в красиви, устойчиви и достъпни продукти. С гордост заявяваме, че от септември тази година цялата ни гама от осветителни тела е вече 100% LED”, допълва Скелмосе.

IKEA3

ИКЕА факти за LED осветлението:

•             Ако милион души заменят една крушка с нажежаема жичка с LED модел, от гледна точка на въглеродните емисии това би било равносилно на 3 900 по-малко автомобила в движение всяка година. Това се равнява на годишния разход на енергия на 4400 домакинства.

•             LED крушките издържат до 20 години и консумират 85% по-малко енергия от традиционните.

За ИКЕА

Нашата визия е да създаваме по-добро ежедневие за много хора и предлагаме стилно, функционално и достъпно обзавеждане на високо качество, създадено с грижи за хората и средата.

ИКЕА е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. Компанията е основана в южната част на Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. Днес ИКЕА има 375 магазина в 47 страни.

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. ИКЕА навлиза на българския пазар чрез договор за франчайз с компанията House Market S.A, която управлява пет магазина на ИКЕА в Гърция и един в Кипър.


ikea01

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,892 преглеждания

Comments are closed.